Trainerswissels en Nieuwjaarsduels in Westvoorne en Brielle | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Voetballers uit de periode dat er tussen WRW en SC Voorne enige animositeit was kunnen het anno 2020 uitstekend met elkaar vinden. (Foto: Wil van Balen).
Voetballers uit de periode dat er tussen WRW en SC Voorne enige animositeit was kunnen het anno 2020 uitstekend met elkaar vinden. (Foto: Wil van Balen). (Foto: WILVANBALEN)

Trainerswissels en Nieuwjaarsduels in Westvoorne en Brielle

  •   69 keer gelezen

Westvoorne/Brielle - De laatste week van 2019 en het nieuwe jaar gingen bij de amateurvoetbalclubs van Westvoorne en Brielle gepaard met de aankondiging van veel trainerswissels en de traditionele Nieuwjaarswedstrijden en -recepties.

Brielle en Vierpolders maakten bekend dat Gijs Zwaan (bij Brielle) en Hans de Heer (bij Vierpolders) in het nieuwe seizoen voor de A-selecties van de clubs komen te staan. Bij Brielle Zwaan volgt Stanley Rieborn op. Bij Vierpolders gaat De Heer, de plaats van de naar de vv Hellevoetsluis vertrekkende Paul Bestebreur innemen.

Vertrouwd
Als voormalig trainer van Rijsoord is het Brielse Geuzenpark voor Gijs Zwaan (60) zeker geen onbekend terrein. De 60-jarige ervaren oefenmeester, die voordat hij trainer werd in zijn actieve voetballoopbaan onder meer 26 wedstrijden in het eerste elftal van Excelsior Rotterdam speelde, trof Brielle met Rijsoord speelde in de seizoenen '16-'17 en '17-'18 vier keer in de competities van de eerste klassen C en B. Zwaan verliet Rijsoord in 2018 om in Hoornaar met Stedoco in de derde divisie te debuteren. Ondanks een stabiel seizoen waarin Stedoco zich moeiteloos handhaafde, ging de derde divisionist geen tweede jaar met Zwaan in. De Rotterdammer brengt dit seizoen dan ook tandenknarsend een 'sabbatical' zonder club door. Zwaan kan niet wachten om in augustus weer aan de slag te gaan en het Brielse Geuzenpark is een zeer passende omgeving voor de gelouterde trainer die behalve Rijsoord ook clubs als SVV/SMC, Zwart/Wit'28, Capelle, Deltasport en DOTO op zijn conduitestaat heeft staan. Met de komst van Gijs Zwaan ziet VV Brielle mogelijkheden om niet alleen sportief te verbeteren maar ook zeker de ingeslagen weg te vervolgen die zijn voorganger en huidig Brielle trainer Stanley Rieborn heeft ingezet. Rieborn zag kans om van de huidige spelers een hechte groep te maken, die bereid is om voor elkaar te strijden.

Terugkeer
Voor Hans de Heer wordt Vierpolders een terugkeer naar Voorne, waar de voormalige speler van WRW eerder actief was als trainer van onder meer Hellevoetsluis, WRW, Nieuwenhoorn en Rockanje. De Heer is dit seizoen actief bij de Jonge Spartaan en had ook clubs als Melissant en NBSVV onder zijn hoede. Vierpolders en Hans de Heer zien uit naar een fijne en succesvolle samenwerking aan de Coosenhoek in het nieuwe seizoen.

Nieuwjaarswedstrijden
Afgelopen zaterdag werd het nieuwe jaar bij Brielle, Vierpolders, Rockanje, Zwartewaal en Vierpolders begroet met nostalgische Nieuwjaarswedstrijden en goed bezochte recepties. Op het Brielse Geuzenpark openden de voetballende vrouwen van VV Brielle het nieuwjaarsprogramma met een duel van het huidige MO19 elftal en een selectie van oud-speelsters van Wit Rood Wit. Onder anderen Bianca van der Vlag, Melanie Postema, Wendy Winkelman, Ellen Kievit, Conny van der Nol, Georgette Wouts, Marion Prins, Willemijn Schotte en Sandra Terol trokken bij gelegenheid de voetbalschoenen nog eens aan.
Oud WRW won met 0-2. Het duel werd gevolgd door wedstrijden tussen selecties van oud spelers van SC Voorne en WRW uit de vorige eeuw, gewonnen met 4-3 door oud-SC Voorne. Met voor SC Voorne spelers als Mike Mol, Robin Lageweg, Fred Moll, Antoine van Katwijk en Bernhard Hulst. En voor WRW mannen als Henry Bout, Ronald Mansveld, Skip van Seventer, Guy Paterson, Marcel Heijmans, Edwin Stam en Remco Baumann. De huidige selectie van VV Brielle speelde tegen een combinatie-elftal van oud spelers van SC Voorne, WRW en VV Brielle met onder anderen Ivo van der Gaag, Casper Westerveld, Gijs van den Ende, Raymond Schriek, Amar Sedney, Tim Stolk, Nick van Sliedregt, Joost Faasse, Pim Louer, Timo Blom en Dennis Krijgsman. Het huidige Brielle 1 won met 5-4. Aansluitend was de nieuwjaarsreceptie in de kantine.

Recepties
Ook de nieuwjaarsrecepties en -duels bij de VV's Rockanje, Vierpolders, Zwartewaal en OVV werden afgelopen zaterdag goed bezocht en waren tot laat in de avond heel gezellig.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>