Afbeelding

Eerste Edubadges voor Nikita en Mike

Algemeen 686 keer gelezen

Regio - Vorige week donderdag ontvingen zes Albeda-studenten hun eerste Edubadges. Onder hen de Brielse Nikita en Mike uit Rockanje. Edubadges zijn digitale badges die aantonen dat de ontvanger over bepaalde kennis of vaardigheden beschikt. Studenten kunnen deze badges op hun LinkedIn-profiel of cv zetten om te laten zien wat ze tijdens hun studie aan extra's hebben gedaan om hun skills te ontwikkelen.

Albeda heeft gekozen om de badges te koppelen aan 21ste eeuwse vaardigheden. De eerste badges op het gebied van 'samenwerken' en 'communiceren' zijn uitgereikt tijdens een event van Albeda Next op de Baljuwstraat door Gyzlene Kramer-Zeroual, programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen bij Albeda. Gyzlene gaf aan enorm trots te zijn op de studenten. Mike, Iylaf, Cinque, Mika, Rodneelys en Nikita ontvingen de badges voor hun betrokkenheid bij de organisatie van diverse events voor Albeda Next. Tijdens een dergelijk event vinden voor studenten van een bepaalde locatie inspiratietalks, een netwerklunch en workshops plaats over bijvoorbeeld netwerken, ondernemersvaardigheden of creativiteit.

Waarom digitale Edubadges?
In een veranderende arbeidsmarkt en samenleving is de roep om 21ste eeuwse vaardigheden steeds sterker. Albeda vindt het belangrijk dat er tijdens de opleiding van studenten structureel aandacht is voor vakmanschap, burgerschap, maar ook voor deze 'skills voor de toekomst'. Samen met Ecbo (Expertisecentrum Beroepsonderwijs) en een aantal andere roc's werkt Albeda aan een instrument om studenten inzicht te geven in de ontwikkeling van hun persoonlijkheid en 21ste eeuwse vaardigheden: KOMPAS21. Steeds meer onderwijsinstellingen wereldwijd doen ervaring op met open badges. SURF (ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek) is een pilot gestart om een infrastructuur te ontwikkelen waarmee Nederlandse onderwijsinstellingen Edubadges kunnen uitgeven. Albeda doet mee met deze pilot en reikt als eerste roc in Nederland Edubadges uit aan studenten voor de skills communiceren en samenwerken op beginnners-, gevorderd of expertniveau.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant