Sven Groenenboom, hier in duel met Corné Lemmens van Zwartewaal, scoorde drie keer voor Rockanje. (Foto: Wil van Balen).
Sven Groenenboom, hier in duel met Corné Lemmens van Zwartewaal, scoorde drie keer voor Rockanje. (Foto: Wil van Balen). Foto: Wil van Balen

Rockanje veel te sterk in derby bij Zwartewaal

Algemeen 386 keer gelezen

Zwartewaal - Rockanje was afgelopen zaterdag veel te sterk voor Zwartewaal in de derby aan de Zwartewaalse Sluisweg. De ploeg van trainer Harry Rusken won met 0-4.

Toch is de hoop aan de Zwartewaalse Sluisweg herleefd nu de club in Dave de Jong een opvolger heeft gevonden voor de aan het einde van dit seizoen vertrekkende trainer Ron Klein. De Jong, die momenteel aan zijn derde seizoen als trainer van Nieuwenhoorn 2 bezig is, neemt onder anderen Jesse Langendoen mee naar de om ervaring schreeuwende, piepjonge selectie van Zwartewaal. En ook Melvin Bout, momenteel speler van Zuidland, heeft toegezegd dat hij in het nieuwe seizoen bij Zwartewaal komt spelen.

Te weinig
'Te weinig spelers binnen de huidige groep zijn al klaar voor het seniorenvoetbal,' weet speler Dion van Gilst, die in de afgelopen seizoen een vaste waarde was in het elftal van trainer Ron Klein, maar dit seizoen ook wat verloren rondloopt in het onervaren team dat wekelijks de 'mannen' in de ploegen van de vierde klasse I tegemoet moet treden. 'Als de groep weer wat in balans komt, wordt het voor de jongere spelers ook wat eenvoudiger om in het niveau te groeien,' aldus Van Gilst.

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant