Burgemeester Rensen kwam het bruidspaar namens de gemeente Brielle feliciteren
Burgemeester Rensen kwam het bruidspaar namens de gemeente Brielle feliciteren Foto: MMV

Felicitaties voor briljanten bruidspaar van Popering

Algemeen 1.035 keer gelezen

Brielle - Burgemeester Gregor Rensen ging afgelopen maandag op bezoek bij het 65-jarig bruidspaar Toos(83) en Dick van Popering(84).

Dick is geboren in Numansdorp en Toos in Rotterdam. Ze leerden elkaar kennen in Rotterdam, waar beiden opgroeiden en waar Dick destijds in een bandje speelde en zo dus ook werd ontdekt door Toos. Toen het bedrijf waar Dick voor werkte, Köpcke Ship Chandler, verhuisde naar Spijkenisse, verhuisde het echtpaar in 1963 naar Brielle. Het echtpaar heeft drie zonen, en inmiddels ook vijf kleinzonen en twee kleindochters.

Vrijwilligers
Toos is al meer dan 40 jaar als vrijwilliger betrokken bij 'Tafeltje Dekje'. Ze rijdt geen maaltijden meer rond, maar is nog wel betrokken bij de organisatie ervan. Ook is ze al vanaf 1986 als vrijwilliger actief bij de 'Telefooncirkel'.

Gezamenlijk is het echtpaar ook actief als vrijwilligers en wel bij de Voedselbank Spijkenisse e.o. om de drie weken. Dick helpt daar mee met het vullen van de kratten en Toos helpt bij de uitgifte ervan.

Bescheiden gevierd
Dit jaar is de trouwdag bescheiden gevierd. Mede omdat in voorgaande jaren al vaak uitjes werden georganiseerd, evenals bij verjaardagen. 'We doen het nu gewoon wat rustiger aan', aldus Toos. 'Maar wie langs wil komen, kan gewoon komen!'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant