De Halve van Oostvoorne wordt dit jaar op zondag 15 maart  gehouden.
De Halve van Oostvoorne wordt dit jaar op zondag 15 maart gehouden.

Halve van Oostvoorne week opgeschoven naar 15 maart

Algemeen 422 keer gelezen

Oostvoorne - De Halve van Oostvoorne wordt dit jaar gehouden op zondag 15 maart. Dat is een week later dan in voorgaande jaren, dit om de concurrentie met de City Pier City loop in Den Haag, die op 8 maart wordt gehouden te vermijden.

Sinds voetbalclub OVV, dat al vanaf de eerste Halve van Oostvoorne gastheer is voor de deelnemers aan de halve marathon en de acht kilometer, die traditioneel tijdens de Halve van Oostvoorne worden gelopen, met het prestatievoetbal van de zondag naar de zaterdag is verhuisd, is het loopevenement juist van de (tweede) zaterdag in maart naar de zondag gegaan.

Aanpassingen/verbeteringen
De organisatie, die altijd alert is op aanpassingen en verbeteringen in het programma, heeft voor de editie die op 15 maart wordt gehouden weer enkele zaken gewijzigd. Zo zijn er voor de deelnemers dit jaar meer suppoosten langs het parcours (zo'n tien stuks) en vier verschillende parkeerterreinen voor de auto's van de hardlopers.

Routekaart
Ook is er een routekaart beschikbaar, op te roepen onder de kop 'Programma' op de site https://dehalvevanoostvoorne.nl. Het verschuiven van de loop naar 15 maart is de laatste aanpassingen, zodat de echte liefhebbers zowel Den Haag (CPS-loop) als Oostvoorne (de Halve) kunnen lopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant