Afbeelding

Dames BV Voorne blijven op koers

Algemeen 207 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 15 februari traden de dames van Voorne thuis aan tegen de dames van DAS uit Delft. DAS heeft veel ervaring in huis, maar heeft door de jaren heen wel wat aan snelheid ingeleverd. Het plan van Voorne was om vanaf de start met snelle aanvallen en met een fanatieke verdediging het initiatief te nemen. Dit lukte in het begin prima. DAS werd overlopen en na de eerste periode was de stand al 21-5.

Na deze goede start, liep het in de tweede periode zowel aanvallend als verdedigend een stuk minder. De tegenstanders knokten zich terug in de wedstrijd en liepen in tot 29-16 bij de rust. Zo goed als de eerste periode werd het in de tweede helft niet meer, maar de Briellenaren herstelden zich knap en sloegen al snel een gat van 20 punten. DAS bleef ervoor vechten, maar de snelle, fysieke wedstrijd kostte veel kracht waardoor de wedstrijd simpel gewonnen werd door Voorne met 60-29.

Voorne staat nog steeds op de tweede plaats, maar heeft net zoveel verliespunten als nummer 1 Klipperstars. Voorne zal de resterende 7 wedstrijden moeten winnen om kampioen te worden. De eerstvolgende wedstrijd staat pas op 13 maart gepland, maar de vorige week afgelastte derby tegen de Hurricanes moet nog ingepland worden in de komende weken. Hopelijk zijn Rosa Hoogendijk en Melissa de Rijke tegen die tijd hersteld van hun blessures.