Afbeelding
1 april column

Moet Brielle in quarantaine?

Algemeen 1.040 keer gelezen

Brielle is nog zo'n 6 weken verwijderd van wat als het hoogtepunt van het jaar beschouwd wordt. Er is sprake van een beginnende spanning onder de bevolking, die reikhalzend uitkijkt naar de herdenking van het feit dat Brielle op 1 april 1572 bevrijd werd van de Spanjaarden. Zij die het feest een warm hart toedragen zijn al veel langer bezig met de voorbereidingen van de festiviteiten op 1 april. Bestuursleden van de vereniging volgen zelfs cursussen om het doolhof van vergunningen die met de organisatie samenhangen het hoofd te kunnen bieden.

Veiligheid voor inwoners, het publiek en de stad wordt steeds belangrijker en uw 1 aprilcolumnist leeft mee met de autoriteiten en de organisatie die proberen om alles met behulp van regelgevingen in goede banen te leiden. De dames van de Geuzennaald zijn de gehele winterperiode, en die begint bij hen al in september, bezig om kleding te maken. Met maar één doel en dat is om geheel Brielle op 1 april verkleed op straat te zien. Je vraagt jezelf af hoe het mogelijk is dat elk jaar alles weer verkocht en het verzadigingspunt niet bereikt wordt. Maar dat is goed voor de vereniging want, laat het nog maar eens gezegd zijn, de opbrengst van de kledingverkoop levert een forse bijdrage in de kosten die op 1 april gemaakt worden.

Op zaterdag 29 februari wordt in de Infirmerie de vervaardigde collectie getoond en de show begint om 14.00 uur. U kunt zich dan oriënteren, maar nog niets aanschaffen. Dit kan pas na de opening van de winkel van de Geuzennaald op woensdag, 4 maart. Om 13.30 uur zal de Poorteres van het jaar, Mia Ariaans, het startsein van de verkoop geven in de winkel in Bastion 8 aan het eind van de Kruithuisstraat. De openingstijden zijn dan elke woensdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 en op zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur in de maand maart.

Naast de activiteiten van de Geuzennaald bereiken ons ook berichten van het bestuur over de komende jaarvergadering op 10 maart, inventariseert men het aantal deelnemers van de geuzenmaaltijd op 1 april en beginnen de repetities voor de spelers van het spel. Kortom de 1 aprilkoorts heeft zijn kop opgestoken, maar om hiervoor Brielle nu in quarantaine te doen gaat te ver. Integendeel, laat dit virus zijn gang maar gaan en mijn wens is dat het ongehinderd overslaat op heel veel bewoners.

KS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant