golf is zijn sport
golf is zijn sport
Zomaar een Briellenaar

Leo van Bennekom

Algemeen 533 keer gelezen

Leo van Bennekom woont al zo'n 15 jaar in Rockanje en is als golfleraar helemaal gek van dat spelletje. Hij kan er enthousiast en met kennis van zaken over praten. Dat deed hij dan ook in het uurtje dat wij bij hem waren.

"Ik val misschien met de deur in huis. Maar ik wil je graag vertellen over waar ik nu al zo'n jaar lang intensief mee bezig ben. Golf moet nog veel meer een sport worden waar het plezier vanaf spat. Meer dan de helft van de nieuwe golfers, stoppen er binnen de eerste twee jaren al weer mee. Dat heeft me aan het denken gezet." Leo ontwikkelde een nieuwe manier van les geven met als naam 'Golf Fun Factor.' Hij schreef er een handboek over. "Ik heb collega's in den lande enthousiast gemaakt om met mij mee te denken en mee te veranderen in hoe we golf aantrekkelijker kunnen maken. Niet meer zo maar wat golflessen, regels bijbrengen en een certificaat uitschrijven . Daar wilde ik vanaf en ik denk dat ik er, al zeg ik het zelf, aardig in geslaagd ben."

Volgende maand gaat Leo ermee aan de slag op 'zijn' golfbaan Catharinenburg in Melissant. "Wij mensen zijn elke dag op reis. Zo zie en voel ik dat. Dat is met golfen precies hetzelfde. Een leven lang ontdekken en leren, dat is mijn kijk op het leven. Leren en ontdekken geldt ook elke dag bij het golfen. En als het even kan, het liefst met familie en vrienden in je buurt." Leo is nu 22 jaar golfleraar en heeft daar nooit ook maar één dag spijt van gehad. "Met mijn denkbeelden en nieuw ontwikkeld lesmateriaal hoop ik een nieuwe dimensie toe te voegen aan de golfsport. Ik heb dit jaar 66 'winterleerlingen'. Elke keer dat ik met een groepje van hen aan de slag ga, wil ik dat ze met plezier naar de golfbaan komen."

"Ik geef les in minigroepjes van drie tot vier leerlingen. Mijn dag kan niet meer stuk als ik bijvoorbeeld een opa, zoon en kleinzoon het terrein zie oplopen. Het is toch geweldig als golfen meer is dan alleen maar een balletje in een putje slaan?" Deze vraag stellen, is de vraag beantwoorden.

Dat we nauwelijks de kans krijgen om over iets anders te praten dan het golfen is typerend. Heel kort heeft Leo het ook over andere zaken. "Ik ben geïnteresseerd in politiek. Mijn leefomgeving vind ik belangrijk. Het centrale pleintje in Rockanje gaat weer eens op de schop. Dat is allemaal waar. Maar ik zeg er gelijk achteraan dat ik de afgelopen dagen genoten heb van mijn golfreis naar Spanje, waar ik onder aangename temperaturen golfles heb mogen geven.En nu staat 'Golf Fun Factor' op het punt van beginnen. Ik heb er zin in en hoop op een grote toeloop van nieuwe leerlingen. Op onze website 'golffunfactor.nl' kan iedereen die geïnteresseerd is er nog veel meer over lezen. Eerlijk gezegd, heb ik nu maar een deel van mijn verhaal kunnen vertellen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant