Afbeelding
Column 1 April

Onrust?

Algemeen 851 keer gelezen

1 April is al over een week of drie en met mij beginnen de inwoners van Brielle wat onrustig te worden. Mijn onrust komt voort uit het gevoel dat er nog zo veel moet gebeuren. Natuurlijk, de Geuzennaald is vorige week stijlvol geopend door de Poorteres van het Jaar Mia Ariaans, met direct de gebruikelijke massale toeloop op de te verkopen kleding. Dus over de verkoop van de kledij met bijbehorende accessoires hoeven we ons weinig zorgen te maken.

Als ik dit stukje schrijf moeten de spelers nog beginnen met de eerste repetitie. Nu zijn er niet veel mutaties in de bezetting van de spelersgroep, dus de al enkele jaren gebruikte teksten zullen wel weer snel boven komen drijven. Maar het regieteam heeft er een nieuwe scène bijgeschreven, de details zal ik u onthouden maar ik raad u aan te gaan kijken als Coppelstock 's morgens de haven komt binnenroeien.

Zonder dat ik mee wil doen aan het versterken van de ongerustheid die onder de bevolking leeft, ben ik diep in mijn hart ook wel een beetje bezorgd over de verspreiding en ontwikkeling van het virus dat inmiddels de gehele wereld bezighoudt. Schreef ik er in mijn eerste column nog lichtelijk schertsend over, het wordt sluipenderwijs toch een landelijk en nog steeds groeiend probleem. De situatie in Nederland is niet te vergelijken met bijvoorbeeld die in Italië, maar ook in ons land wordt het doorgaan van evenementen door de autoriteiten zorgvuldig onder de loep genomen en zoals gezegd, 1 april is niet ver weg meer. Met u hoop ik er maar het beste van.

Maar nu even wat luchtigere zaken want alles gaat gewoon door. Ik hoop dat u de ledenvergadering van de 1 aprilvereniging niet vergeten bent, als u dit leest heeft deze al plaats gevonden in de zaal van Libertatis in de Geuzenstraat. Volgende week meer daarover. En dan nog een vraagje mijnerzijds. Weet u hoe de prinsenvlag er uit ziet? Ik heb altijd gedacht dat de prinsenvlag een andere benaming was voor de bij ons bekendstaande geuzenvlag, dus een over de diagonalen verdeelde vlag met de kleuren oranje, blanje, bleu. De prinsenvlag heeft meestal 9 horizontale banen in dezelfde kleuren oranje, blanje, bleu. Met deze vlag wordt op 1 april de Turfkade versierd, alwaar de Prinsenmarkt met kramen gehouden zal worden. Ook een nieuw onderdeel op 1 april. Heb ik ook weer wat geleerd. Tot volgende week.

KS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant