Afbeelding
Foto: Pixabay

Rode Kruis zet hulplijn in voor mensen in thuisisolatie

Actueel 179 keer gelezen

Vanaf vandaag start het Rode Kruis met een hulplijn voor mensen in thuisisolatie of quarantaine in verband met het coronavirus. Iedereen die hulp kan gebruiken, kan het nummer 070-445 58 88 bellen.

De telefonisten van het Rode kruis bieden een luisterend oor en geven advies. Als hulp vanuit het eigen netwerk niet mogelijk is dan kan het burgerhulpnetwerk van  het Rode Kruis Ready2Help ingezet worden.

Ouderen en kwetsbaren in de samenleving die de deur niet uit kunnen of durven door het coronavirus kunnen hulp gebruiken. Op Twitter en Facebook wordt door veel mensen hulp aangeboden aan mensen die door het coronavirus bang zijn of geïsoleerd raken. Echter ouderen zitten vaak niet op social media. Daarom start het Rode Kruis met de hulplijn voor mensen die de deur niet uit kunnen, die in thuisisolatie of in quarantaine zitten.  Wil je zelf iets doen voor iemand in thuisisolatie of quarantaine? Dan is het verstandig om niet bij hen binnen te stappen. Je kunt boodschappen of andere benodigdheden bij de voordeur af zetten. En als je een praatje wil maken, gaat dat het veiligst via de telefoon. Hou altijd in je achterhoofd dat hygiëne van jouw kant belangrijk is.

Ook is het Rode Kruis op zoek naar extra burgerhulpverleners. Dit netwerk,  Ready2 Help, bestaat op dit moment uit 40.000 mensen. Meer hulp is welkom om bijvoorbeeld boodschappen te doen voor ouderen die niet uit huis durven. Meld je aan als vrijwilliger bij burgerhulpnetwerk Ready2Help om te assisteren bij hulpinzetten dit kan via https://ready2help.rodekruis.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant