Met zorg worden twee hele mooie bakjes aardbeien uitgezocht
Met zorg worden twee hele mooie bakjes aardbeien uitgezocht

Markt gaat gewoon door, ondanks Corona

Algemeen 573 keer gelezen

Brielle - Het is maandag rustig op de markt, erg rustig. Toch zijn de marktkooplieden niet ontevreden. Het publiek koopt doelgericht en gaat dan weer snel terug naar huis. Gezellig rondhangen is er niet bij.

Iedereen houdt zich goed aan de voorgeschreven afstand van 1,5 m. Voor de bloemenkraam staan vier klanten rustig op afstand van elkaar tot ze worden geholpen.

Bij de groentekraam van familiebedrijf Schrijvershof wordt er zeker niet geklaagd over de hoeveelheid klanten. Wat betreft de verkoper mag het zo nog even doorgaan. "Nee, ik bedoel niet de Corona natuurlijk", haast hij zich te zeggen, "Maar de omzet is heel goed op peil". Met stoepkrijt heeft hij gemarkeerd wat de afstand is die de klanten in acht behoren te nemen. Zelf stond hij zojuist op minder dan een meter afstand met zijn maat te praten, maar hij lijkt echt de enige.

Tevredenheid is er bij Kaasboer Willem over de omzet van de vorige weken. Vandaag is het echter stil. Kennelijk heeft iedereen langzamerhand genoeg ingeslagen denkt de verkoopster. Ook stil is het bij de non food kraam van Mulder Nacht- en Onderkleding. Alleen de klanten die echt iets nodig hebben, komen. Toch is de eigenaresse zeker niet negatief. Ze telefoneert net met een klant die ze blij kan maken met het bericht dat de juiste pyjama toch gevonden is en dat die volgende week kan worden opgehaald.

Volgende week maandag staan ze er allemaal gewoon weer, tenzij het kabinet anders beslist natuurlijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant

Meeste reacties