Afbeelding
MdN

'Gas langs de Kas' trekt vele bezoekers

Algemeen 661 keer gelezen

Vierpolders/Tinte - Afgelopen weekend stond eigenlijk het jaarlijkse evenement Kom in de Kas op de planning. Dat kon helaas niet doorgaan, maar enkele plantenkwekers namen het initiatief om in plaats daarvan hun idee Gas langs de Kas te lanceren.

In het kort hield het in dat je met de auto, of desgewenst met de fiets, langs de adressen reed. Daar aangekomen was het de bedoeling dat men in de auto bleef en aan de medewerkers vanuit de auto aanwees welke planten je wilde kopen. De medewerkers plaatsen vervolgens de planten in de auto en dan kon je afrekenen. 

Het bleek een succes, want zowel op vrijdag als op zaterdag reden de auto's af en aan. Vooral in Vierpolders maakte men veelal een ritje langs alledrie de adressen. Bij Leo van der Harg kon men potrozen kopen, bij Islandplant hortensia's en bij Kwekerij Roest akelei, armeria, gips en campanula. In Tinte deed De Groene Tint mee met anthuriums. 

De kwekers zijn een groot gedeelte van hun afzet kwijtgeraakt door de coronacrisis en zo kon er nog wat verdiend worden. Voor de klanten was het prettig, omdat je geen tuinderij in hoefde en je tussen de mensen moest begeven. Kortom, voor herhaling vatbaar?

Foto's: MdN

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant