Afbeelding

Sobere, maar waardige herdenkingen in Brielle en Zwartewaal

Actueel 236 keer gelezen

Brielle - Net als in alle andere gemeenten vonden in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus ook in Brielle en Zwartewaal de herdenkingen anders plaats dan dat we gewend zijn.

Ook Gemeente Brielle vond het belangrijk om deze dag wel te herdenken en stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies van hierna. Dit jaar kon dat helaas niet op de gebruikelijke wijze plaatsvinden om 20:00 uur en ook niet met publiek.

Eerder op de dag werd dus in een klein comité, met een afvaardiging van het college door burgemeester Rensen en wethouder Van Ravenhorst en een afvaardiging van het 4 -5 mei comité, twee minuten stilte gehouden en kransen gelegd bij de herdenkingsmonumenten in Zwartewaal en Brielle. Daarnaast werden er lichtjes en bloemen gelegd op de oorlogsgraven.

Op de website en social media van de gemeente is hier ook aandacht aan besteed. De toespraak van de burgemeester, die hij normaal zou uitspreken bij de herdenking, is hier ook ook geplaatst en terug te zien. Dit gebeurde maandag rond 19:00 uur zodat er om 20:00 uur gelegenheid was om de toespraak van de Koning te kijken.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant