Wat is het verhaal achter deze foto...?
Wat is het verhaal achter deze foto...?

Foto uit de oude doos

Algemeen 420 keer gelezen

Brielle - De foto van vorige week was voor veel lezers niet echt een groot probleem. Ze zagen de rotonde, zoals die werd aangelegd aan het eind van de Hossebossendijk ter hoogte van het cafe aan de ene en het Maerlant college aan de andere kant.

Het is al weer acht jaar geleden dat de ouderwetse kruising van de twee wegen daar verdween. Het bracht meer veiligheid, terwijl de doorstroming van het verkeer ook werd bevorderd.

In de krant staat nieuws, soms heel leuk en gezellig nieuws, dat je met een glimlach leest. Maar er zijn ook artikelen en foto's waar je als lezer niet blij van wordt. Neem nou alle informatie op het coronavirus, de ziekenhuisopnames, het aantal besmettingen en het aantal mensen die er aan overlijden. In de categorie van 'niet leuk nieuws, waar je helemaal niet blij van wordt', past de nieuwe foto van deze week. Er zijn bouwvakkers hard aan het werk geweest met een woning die verscholen ligt achter houten schragen. Er moet nog veel worden gebouwd. De oorzaak van wat er (her)bouwt wordt, was er eentje waarvan je rustig zeggen kan dat de Briellenaren er behoorlijk door geschrokken zijn. Menige inwoner heeft er een slapeloze nacht van gehad.

Waarschijnlijk had iedereen al gezien dat de foto binnen binnen de wallen van Brielle gemaakt is. Dan weet iedereen ook dat het niet ging om nieuw- maar om herbouw. Bij de foto van deze week gaat het om het beantwoorden van twee vragen, Wat was de reden van die herbouw en waar was dat nou precies? Als je het antwoord weet op die vragen, dan weet je ook wat er, een paar maanden voordat de foto werd genomen, zich in alle hevigheid daar heeft afgespeeld. Misschien helpt het als we verklappen wat het exacte moment van het nemen van de foto was. We schrijven het jaar 2012.; om precies te zijn 28 oktober. Wat weet jij er nog van en was je inderdaad geschrokken? Misschien ben je op die plek wel aan het werk geweest of was je er op een andere manier betrokken. We zijn benieuwd wat je als lezer daar over te vertellen hebt. Maar dan is het wel zaak er eerst achter komen wat het verhaal achter deze foto is!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant