Op de markt staan de terrasstoelen al klaar
Op de markt staan de terrasstoelen al klaar

Vanaf 1 juni kan er in Brielle weer een terrasje gepikt worden!

Algemeen 1.008 keer gelezen

Brielle – Op het moment van het drukken van deze krant deze week was het weliswaar nog niet officieel bekend gemaakt, maar eigenlijk is het al wel zeker dat op 1 juni de terrassen weer open kunnen, al zal dat natuurlijk wel onder strikte voorwaarden zijn.

Wethouder André Schoon is er ontzettend blij mee. Het is goed voor de bedrijvigheid en reuring in Brielle. En natuurlijk doet het hem ook goed dat de ondernemers zo weer een deel van hun slagkracht terugkrijgen.

Binnen de gemeente is men al druk bezig met de voorbereidingen om straks alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Er moet rekening worden gehouden met de 1,5 meter regel, daarom wil de gemeente de horecaondernemers de kans bieden hun terras tijdelijk te vergroten. Ook ondernemers die nu nog geen terrasvergunning hebben, krijgen het aanbod voor een tijdelijk terras. Het gaat in totaal om zo’n twintig ondernemers.

Brielle probeert de terrasexploitanten zoveel mogelijk tegemoet te komen. Er wordt bijvoorbeeld geen precariobelasting geheven voor de tijdelijke extra meters.

Het zou kunnen zijn dat er door de uitbreidingen hier en daar een parkeerplek komt te vervallen. De wethouder hoopt en verwacht eigenlijk dat niemand daar bezwaar tegen zal maken.

En wie weet wordt het straks zo leuk en gezellig in Brielle dat de tijdelijke terrassen blijvertjes zullen zijn! Maar zo ver wil hij nog niet vooruitkijken. Bovendien valt dit onder de competentie van zijn collega-wethouder Robert van der Kooi die op dit moment druk aan de gang is met het uitwerken van de binnenstads- en havenvisie.

Bereidheid om mee te denken
Ook op andere gebieden probeert de gemeente zoveel mogelijk mee te denken met de ondernemers. Zo is er uitstel verleend voor de betaling van de gemeentelijke belastingen en erfpacht. In september wordt bekeken hoe het verder gaat en worden mogelijk aanvullende maatregelen genomen. Er kan bijvoorbeeld een betalingsregeling worden afgesproken. Daarnaast zijn de verhuurders van panden in Brielle bereid om te denken over de vorm waarin zij ook een bijdrage zouden kunnen leveren.

André Schoon wil best met de ondernemers rond de tafel zitten – en dat moet helaas nog steeds figuurlijk! - om met elkaar uit te zoeken wat er nog meer mogelijk is. Hij denkt daarbij onder andere aan het beschikbaar stellen van ruimte en faciliteiten, een verder gesprek over belastingen of een advies over de regelingen die beschikbaar zijn vanuit de Rijksoverheid.

Hij heeft gemerkt dat er toch nog te veel ondernemers zijn die schroom hebben om hulp te vragen. Dat is jammer. Beter een keer te vaak aan de bel trekken, dan iets te missen.

Koop lokaal
Respect is er van de kant van de wethouder voor de activiteiten die de ondernemers in Brielle ontplooien. De afhaalservices van maaltijden die er op grote schaal in Brielle zijn opgezet, lopen als een trein. Deze manier van ‘binnenshuis buiten de deur eten’, zou ook wel eens blijvend kunnen zijn.

Ook is er de website www.brielleshoptthuis.nl waarin winkeliers in Brielle en de directe omgeving zich hebben verzameld. Je kunt er online producten bestellen die thuis worden afgeleverd en er zijn speciale aanbiedingen. Een hele grote voorstander is hij van het kopen bij je lokale winkeliers. In Brielle zijn er zoveel prachtige bedrijven waar je voor alle mogelijke producten terecht kunt.

Misschien toch nog evenementen in Brielle?
Nu er geen grote evenementen in Brielle kunnen plaatsvinden, is AW Brokking van de Brielsche Aap samen met twee andere horecaondernemers aan het brainstormen of er misschien dan iets puur alleen voor de Briellenaren georganiseerd zou kunnen worden. Ook dat initiatief wil de gemeente natuurlijk graag ondersteunen.

Het was maandag in het zonnetje best goed zitten op de 'varkensruggen' op de Turfkade, zeker met de hond tussen je in, maar als er binnenkort weer terrasstoelen en tafels staan, is dat natuurlijk nog leuker.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant