Om welke bijzondere boerderij gaat het hier...?
Om welke bijzondere boerderij gaat het hier...? Martin van Gurp

Foto uit de oude doos

Algemeen 747 keer gelezen

De foto van vorige week heeft het nodige bij de lezers los gemaakt. Miep en Joke kwamen er in eerste instantie niet uit; een verbouwing in het hartje van Brielle. Toen ontdekten de dames op de achtergrond café Honky Tonk. Dat was hun eye-opener.

Mevrouw van der Mast-Heijmans belde naar de redactie en vertelde dat het om de Vischstraat ging, waar bakkerij van der Breggen was afgebrand. Kees Hage schreef: “de locatie is de Vischstraat, hoek Vischmarkt. Er was een brand op de boven verdieping. Op de zijmuur stond bakker de Ruiter, bakker van Santen, bakker van Kleef.” Ze hadden gelijk, want het ging inderdaad over de brand die uitbrak op de woonetage boven de bakkerij. De vlammen grepen snel om zich heen en legden heel het pand in de as met ook nog de nodige schade aan andere panden in de Vischstraat. Een aantal maanden later is men begonnen aan de herbouw. Alle sporen van het onheil verdwenen. De begane grond is al weer jaren opnieuw in gebruik als winkel van een bakkerij.

Deze week een foto van een boerderij, maar niet zo maar eentje. Wij durven rustig te zeggen dat er geen tweede op Voorne Putten van bestaat. Dat zit 'm nou niet persé in het gebouw zelf. Hoe mooi het er ook bij ligt en hoe efficiënt er ook gewerkt kan worden. Het bijzondere zit 'm veel meer in het goeie en dankbare werk, dat daar plaatsvindt. Toen deze foto genomen werd, hing de vlag uit. Want na maanden lange verbouw werd op de dag van de foto de boerderij officieel 'geopend'. Het toenmalige Brielse gemeente bestuur luisterde de festiviteiten op en namen een deel van de officiele opening voor hun rekening. Dat had een reden. De bestuurders waren maar wat blij met de nieuwe zorgvoorziening binnen de Brielse stadsgrenzen. De tijd gaat snel. Want het is al weer acht jaar geleden dat de vlag daar in top hing!

Wie heeft genoeg aan deze wat schimmige beschrijving van een feestelijke gebeurtenis of kan vertellen om welke bijzondere boerderij het gaat? Misschien was je bij de opening of heb je geholpen bij de verbouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant