Afbeelding
stock

Coronamaatregelen in de culturele sector

Algemeen 217 keer gelezen

Vanaf 1 juni worden ook verschillende disciplines in de culturele sector versoepeld. Hieronder een korte samenvatting. Daarbij gelden te allen tijde de richtlijnen zoals het RIVM die heeft vastgesteld. Meer informatie leest u op www.actiefinnissewaard.nl.

Publieke gebouwen
Vanaf 1 juni mogen in alle gebouwen die publiek toegankelijk zijn maximaal 30 personen(exclusief personeel), met anderhalve meter afstand, bij elkaar komen. De gemeente is met verschillende partijen in gesprek over het antwoord op de vraag hoe en op welke voorwaarden openbare gebouwen, zoals wijkgebouwen, dorpshuizen en verenigingsgebouwen open kunnen. Eind juni wordt duidelijk wanneer de verenigingskantines weer open kunnen. Vooralsnog blijven deze gesloten.

Erfgoed en musea
In en bij openbaar erfgoed en musea zijn groepsactiviteiten verboden. Bezoekers ontvangen mag vanaf 1 juni wel. Zij moeten vooraf reserveren en er vindt een checkgesprek plaats om risico’s van besmetting te vermijden. Het maximaal aantal bezoekers is afhankelijk van het gebouw. Er moet altijd 1,5 meter afstand worden gehouden. Een wandelingen of fietstocht langs erfgoedgebouwen kan nog steeds, maar niet in groepjes.

Dans
Individuele en groepsdanslessen in een gebouw zijn niet toegestaan. Individuele lessen, thuis of in de buitenlucht mogen plaatsvinden volgens de sportrichtlijnen. Lessen in huis kunnen tot maximaal drie personen, ongeacht leeftijd. Er is immers geen sprake van samenscholing en ook niet van een contactberoep.

Muziek en zang
Individuele en groepslessen kunnen voorlopig niet in verenigings- en/of wijkgebouwen gegeven worden. Tot 1 september blijven verenigingskantines gesloten én grote evenementen verboden. Vanaf 1 juni kunnen de muziekscholen wel weer open voor hooguit 30 personen. Attentie: advies om zangers en/of blazers voorlopig nog niet samen te spelen.De brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) is snel en vrij volledig met de berichtgeving. Op hun website www.knmo.nl leest u hun protocollen.

Centrum voor de Kunsten en theater
Vanaf 1 juni mag een theater maximaal 30 personen ontvangen, vanaf 1 juli is dit 100 personen. Bezoekers moeten vooraf reserveren en er vindt een checkgesprek plaats om risico’s van besmetting te vermijden. Het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse gaat vandaag open voor hooguit 30 personen en er zullen daar individuele lessen muziek en enkele workshops beeldende kunst gegeven worden. Vooralsnog is groepsonderwijs zang, blaasinstrumenten en dans nog niet toegestaan.

Beeldende kunst
Voor individuele kunstenaars gelden in hun eigen atelier de algemene richtlijnen van het RIVM. Vanaf 1 juni is het toegestaan om in een expositieruimte hooguit 30 personen te ontvangen (vanaf 1 juli is dit 100 personen). Zij moeten vooraf reserveren en er vindt een checkgesprek plaats om risico’s van besmetting te vermijden. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand.

Activiteiten opstarten in Nissewaard?
De gemeente vraagt culturele organisaties zich te melden, voordat ze activiteiten gaan opstarten. Stuurt u hiervoor een e-mail naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant