De giraffen hadden jaarlijks hun eigen plekkie en daar was een goeie reden voor
De giraffen hadden jaarlijks hun eigen plekkie en daar was een goeie reden voor Martin van Gurp

Foto uit de oude doos

Algemeen 781 keer gelezen

Op de foto van vorige week, waar een man in het rood voor de Catharijnekerk op een stoel zit, kwamen veel reacties binnen.

Jan Miedema schrijft: 'De man op de foto is mijn oude meester van de 4de klas van de lagere school “Het Ambacht van Hoogvliet” in het schooljaar 1960/1961. Zijn naam is B.Torreman. Hij is één van de fijnste leraren die ik ooit heb meegemaakt." Jan Miedema vertelt over zestig jaar geleden! Hij gaat verder en zegt: "volgens mij zit hij daar uit te rusten van een rondwandeling als stadsgids in Brielle."Jan had het het helemaal bij het rechte eind, toen hij de naam van zijn schoolmeester noemde. Maar de oud-schoolmeester zat op de foto niet uit te rusten van een rondwandeling.

Ook Rene Foet herkende de heer Torreman. Hij schreef: 'de man op de foto is de heer Bouwen Arie Torreman als vrijwilliger voor de stichting Catharinawerk te wachten als rentmeester voor te ontvangen huurpenningen van de marktkramen die dag?' Rene had geen gelijk met zijn vragende opmerking over de huurpenningen. Waarom zat Douwe Torreman daar dan wel? Heel simpel, als je het weet; Douwe wachtte tot het moment dat hij opnieuw zijn verhaal over Spekkie mocht gaan vertellen tijdens het vertelfestival in 2012.

De foto van deze week is, zoals gebruikelijk bij deze rubriek, weer heel iets anders. Het plaatje dat je ziet, werd geschoten tijdens een nog steeds jaarlijks terugkerend evenement. Als het coronaviris geen roet in het eten gooit, ook dit jaar weer, maar wel op een heel andere plek dan op de oude foto. Tot voor een paar jaar geleden moest je er voor naar Vierpolders. Bezoekers kwamen van heinde en verre om niet alleen rond te kijken, te proeven en gezien te worden. De bezoekers kwamen vooral om te kopen. Als je weet wat daar vooral over de toonbank ging, dan weet je waarschijnlijk ook bij welke gelegenheid de foto gemaakt is. Dat op de foto een prominente plek is ingeruimd voor giraffen is geen toeval. Die beesten spelen hun eigen rol, maar waarom? Wie weet meer te vertellen over de 'oude doos foto' van deze week? De redactie is benieuwd naar wat de lezer te vertellen heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant