Afbeelding

Dag van de zeevarenden

Algemeen 223 keer gelezen

Donderdag 25 juni 2020 was de officiële dag van de zeevarenden. Deze dag is door de VN-organisatie, Internationale Maritieme Organisatie, in het leven geroepen om zeevarenden wereldwijd een dag in het zonnetje te zetten.

Door Covid-19 was dit jaar deze dag extra betekenisvol. Veel zeevarenden, die voor de levering van onze dagelijkse goederen zorgen, zitten door wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus vast aan boord. Het aflossen van bemanning is heel lastig of onmogelijk geworden. Het vaste land zorgt immers voor het risico van het aan boord brengen van het virus. Hierdoor verbleven sommigen al ruim 15 maanden op zee.

Dankzij sponsoring van Port Welfare en de gemeente Rotterdam, Coöp Supermarkt in Oostvoorne en Protestant Koopvaardijwerk Rijnmond konden de vrijwilligers van ISC The Bridge telefoonkaarten, chocolade en gevulde toilettassen uitdelen onder de zeevarenden. Dit was voor velen het zo gewenste lichtpuntje.

Heropening The Bridge
Vanaf 13 juli zal The Bridge haar dienstverlening weer helemaal hervatten. Dit betekent dat de vrijwilligers de zeevarenden weer van boord zullen halen om hen een “home away from home” te bieden.

Voor velen zal het na lange tijd betekenen dat ze weer vaste grond onder hun voeten krijgen, omdat ze gedurende de corona crisis maanden in quarantaine hebben gezeten op hun schip. Ver van het vaste land waar het virus heerste.

Aan de zeevarenden, die aan boord als een gezin gezien worden, zullen de RIVM richtlijnen duidelijk gemaakt worden teneinde te voorkomen dat zij door contact met niet zeevarenden met het virus besmet raken.

Vrijwilliger worden
Lijkt het je ook leuk om de grootste zeeschepen ter wereld te bezoeken of de zeevarenden van deze schepen te verwelkomen in het zeemanshuis, ze kunnen altijd vrijwilligers gebruiken voor scheepsbezoeken, chauffeursdiensten of hostdiensten. Stuur een mail naar: coordinator@isc-thebridge.com of bel 06 57411375

Hun chauffeurs zijn (met inachtneming van alle RIVM voorwaarden) op weekdagen beschikbaar van 15.00 tot 21.30 uur om de zeevarenden van en naar het schip te brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant