Afbeelding
MdN

Het eerste wekelijkse beiaardconcert

Algemeen 494 keer gelezen

Brielle - Op maandag 13 juli, aanvang 19.00 uur zal stadsbeiaardier Peter Bremer het eerste wekelijkse beiaardconcert van dit seizoen verzorgen in Brielle. Vanaf de toren van de Sint-Catharijnekerk zal muziek klinken van o.a. Mendelssohn en Bach, maar ook The Beatles, Ierse volksmuziek en Jazz Evergreens.

Tegenover de toren, voor het Merulahuis, is een luisterplaats ingericht met een beperkt aantal stoelen; vanaf een video-scherm is het spel van de beiaardier te volgen onder het genot van koffie of thee. De toegang is vrij; wel wordt een collecte gehouden na afloop. 

Eveneens op maandag 13 juli, aanvang 20.15 uur zal in de Sint-Catharijnekerk te Brielle het zomerorgelconcert worden verzorgd door Bert den Hertog, met muziek van o.a. Bach, Messiaen, Widor en Liszt. De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro inclusief koffie of thee; kinderen tot 12 jaar gratis. Ook in de Catharijnekerk te
Brielle is de expositie "Explore", met installaties van Barbara Schouten-Versluis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Catharijnekerk, maandag t/m zaterdag 10.30 uur tot 16.30 uur en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

De concerten en de expositie worden ook dit seizoen weer georganiseerd door de Culturele Commissie Sint-Catharijne, Brielle. Meer info: www.catharijnekerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant