Afbeelding

Wekelijks zomerorgelconcert in de Sint-Catharijnekerk

Algemeen 245 keer gelezen

Brielle - Op maandag 20 juli a.s., aanvang 20.15 uur, zal in de Sint-Catharijnekerk te Brielle het wekelijkse zomerorgelconcert worden gegeven door Henco de Berg. Hij zal een programma brengen met muziek van Peeters, Andriessen, Langlais, Dupré en improvisaties.

De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro inclusief koffie en thee. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voorafgaand aan het concert zal om 19.00 uur het wekelijkse beiaardconcert op de beiaard van de Brielse toren worden gegeven door Geert Bierling. Dit concert is te volgen vanaf de luisterplaats voor het Merulahuis tegenover de toren. Op een videoscherm zijn de verrichtingen van de beiaardier te volgen. Een beperkt aantal stoelen is opgesteld; de toegang is gratis, er wordt koffie of thee geschonken; wel wordt er na afloop een collecte gehouden. 

Op zaterdag 18 juli a.s., aanvang 16.00 uur, wordt in de Catharijnekerk het twee-wekelijkse inlooporgelconcert verzorgd door Maarten Wilmink, met muziek van Bach, Mendelssohn, Schumann en Reger; toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop. Een uitgebreid programmaboekje met informatie over het orgel, de beiaard, de programma's en de musici is verkrijgbaar aan de balie van de kerk.  

Ook zijn er in de Catharijnekerk twee exposities te bezichtigen; "Explore!" met installaties van Barbara Schouten-Versluis en "Bodemvondsten op Voorne-Putten". 

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 10.30 uur tot 16.30 uur. Alles is georganiseerd door de Culturele Commissie Sint-Catharijne, Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant