Toen de sloophamer zijn werk gedaan had....
Toen de sloophamer zijn werk gedaan had.... Martin van Gurp

Foto uit de oude doos

Algemeen 345 keer gelezen

Het antwoord op vraag van het 'hoe en wat' van de foto van vorige week, was voor de meeste lezers niet zo lastig.

De oplossing was voor een deel al terug te lezen in de tekst, zoals die vorige week in de krant stond. Het ging om een Oranje-feest, zoals dat met regelmaat te vieren was in de tijd dat het Nederlands voetbalelftal nog goed presteerde. Gezien al het oranje op de foto, was dat waarschijnlijk bij het zien van de foto gelijk al duidelijk. Wat nog moest worden geraden, was de exacte plaats waar de foto genomen werd. Veel lezers herkenden de markante plek van Brielle: Café Dixi pal aan de kade in de binnenstad van Brielle. Er konden toen al onder het genot van een biertje en hapje, belangrijke sportevenementen gevolgd worden.

De foto werd genomen in de zomer van 2012. Het Nederlands elftal streed in Oekraine en Polen om de titel. 'Onze jongens' werden al in de groepsfase door verliespartijen tegen Denemarken en Duitsland uitgeschakeld. Spanje werd Europees kampioen. Het zal tijdens het toernooi best gezellig zijn geweest in Dixi, maar omdat Nederland al na drie wedstrijden was uitgeschakeld, was de lol er waarschijnlijk snel af.

Deze week gaat het, als je goed kijkt, eigenlijk om niks. Wat er deze keer te zien is op de foto, is niks meer dan een kaal stuk grond met op de achtergrond een dichtgetimmerde pui van een verouderd gebouw. Misschien nog maar een paar maanden voordat die foto genomen werd, zag het er heel anders anders uit. Een jaar of twee later ontstond er daar op die plek weer een heel ander beeld. Vanaf dat moment is er, tot op de dag van vandaag, niet veel meer veranderd. De vraag is deze keer niet alleen hoe het er uit zag, voordat de gemeente de opdracht gaf de sloophamer te gaan hanteren. De vraag is ook hoe het er tegenwoordig uitziet. Wie kent de antwoorden? Was je betrokken bij wat daar allemaal gebeurde? We zijn benieuwd wie ons wat te vertellen heeft. Laat dat de redactie weten en wie weet lees je je eigen verhaal volgende week terug in weer een nieuwe aflevering van 'een foto uit de oude doos'. Wij van de redactie zijn benieuwd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant