Meester Frans voor zijn 'oude school' St. Leonardus (Foto: MdN)
Meester Frans voor zijn 'oude school' St. Leonardus (Foto: MdN) MdN

Help! Meester Frans gaat weg!

Algemeen 1.679 keer gelezen

Brielle - Na meer dan 20 jaar als vrijwilliger op de St. Leonardusschool gewerkt te hebben, heeft meester Frans (Laurijssens) nu de ‘telefoon op de spijker gehangen’, zoals hij zelf altijd zei.

Hij wil graag meer tijd met zijn vrouw gaan doorbrengen. Ze maken samen namelijk graag uitstapjes en hij wil daar meer vrije tijd voor hebben.

Vrijwilliger
In de jaren ’90 van de vorige eeuw startte hij als vrijwilliger bij meester Ben Casparie op de St. Leonardusschool in Brielle. Na zijn auto-ongeluk was hij in een rolstoel terecht gekomen, en wilde een zinvolle besteding aan zijn dag geven. Vanaf het prille begin was hij iedere dag vroeg op school (6 uur ’s ochtends): thee en koffie klaarzetten voor de leerkrachten, kopieerwerk verrichten, telefoon aannemen, klusjes doen, geen taak was hem te veel en zijn betrokkenheid was groot.

Veel contact
Het contact met de leerlingen vond hij het leukst: ze mochten vaak helpen bij klusjes, waarna ze na afloop altijd steevast een dropje mochten pakken uit de droppot. Menig leerling zal zich dat nog wel kunnen herinneren.

Bijzonder afscheid
Vorige week donderdag is op school een bijzonder afscheid georganiseerd voor meester Frans. Door de coronatijd kon dat helaas niet gevierd worden, zoals hij het zelf graag had gezien, maar op een aangepaste manier is het toch gelukt. Met meester Frans waren er nog een aantal personeelsleden die afscheid gingen nemen: juf Christel Pols ging met pensioen (en was tegelijk ook nog 25 jaar bij de school) en juf Pia Lancée gaat op een andere school werken. Ook was er nog een jubileum, juf Hanneke van Berkel zit inmiddels 25 jaar bij de school. Natuurlijk zal meester Frans heel erg gemist gaan worden op school, al was het alleen al om zijn gezellige aanwezigheid en praatjes. Hopelijk kan hij nog lang genieten van alle uitstapjes die nog gaan komen!

Overwogen beslissing
Frans zelf zegt zijn besluit weloverwogen te hebben genomen. 'Voor mij was dit het juiste moment. Er was bij mijn werkzaamheden steeds minder persoonlijk contact en juist dat vond ik altijd fijn. Ook het contact met de kinderen vond ik altijd erg fijn. Als zij blij waren, was ik dat ook. En daar heb heb ik me altijd voor 150 procent voor ingezet!'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant