Afbeelding
Koop Lokaal

Makelaarskantoor Kolpa v/d Hoek 60 jaar in onze regio

Algemeen 494 keer gelezen

Ondanks de bijzondere tijden die er nu zijn, is 2020 voor Kolpa v/d Hoek toch een mooi en feestelijk jaar. In 1960 werd makelaarskantoor v.d. Hoek opgericht en het kantoor is dus al 60 jaar aan het ‘makelen’ in de regio. Bovendien voelen ze zich nog steeds een beetje in de wittebroodsweken, nadat ze in april 2020 zijn gefuseerd met makelaarskantoor Kolpa in Rotterdam. 

Kolpa bestaat zelfs nog langer, want dat stamt uit 1915. Ondanks de lange historie van beide kantoren, lukte het de fusie binnen een half jaar te realiseren. Met een glimlach zegt managing partner Sebastiaan van der Velden: “We waren een Zwitsers uurwerk dat een beetje afgestoft moest worden. Onze processen en onze organisatie waren goed. Drie generaties van der Hoek hebben daar de grondslag voor gelegd. Alexander is als derde generatie van der Hoek als een van de vier managing partners aan de nieuwe organisatie verbonden.“ 

Kennis van Waarde 
Door de fusie is Kolpa v/d Hoek een van de grootste makelaarskantoren van Zuid-Holland geworden. “Groot hoeft echter niet per se een voordeel te zijn”, zegt Sebastiaan: “Wij vinden het vooral belangrijk dat wij er een vracht aan expertise bij hebben gekregen. Kolpa is ontzettend goed in taxatiewerkzaamheden en wij zijn dat in het makelen. Door de fusie hebben we maximale certificeringen verkregen, waaronder RICS, NRVT Groot Zakelijk, TMI, TEGoVA en VastgoedCert. Daarnaast zijn we de enige nieuwbouwspecialist in de regio. Er is een professioneel team van tien makelaars beschikbaar met elk hun eigen competentie. Zo kunnen we altijd professionele begeleiding bieden, wat het verzoek aan ons ook is. Onze slogan is niet voor niets Kennis van Waarde.”

Je huis kopen of verkopen is niet zomaar iets 
"Het kopen of verkopen van je huis is een van de meest ingrijpende beslissingen in je leven. Als wij worden uitgenodigd om daarbij te bemiddelen, begeleiden we onze klanten dan ook extra zorgvuldig bij dit proces. Wie bij ons klant is, is ook écht klant. Zo zorgen wij ervoor dat al voor het eerste kennismakingsgesprek ons huiswerk al voor een groot deel is gedaan en nemen we als aardigheidje een miniatuurverhuisdoosje mee met wat lekkers voor bij de eerste koffie in het nieuwe huis. Tijdens het eerste gesprek kunnen we al meteen de waardeverwachting delen en het verkoopplan bespreken. Binnen 24 uur ontvang de potentiële klant zijn of haar gepersonaliseerde voorstel." Daarnaast durft Sebastiaan best te zeggen voor de presentatie van het woningaanbod over de beste fotograaf te beschikken.

Uitgekiende werkwijze 
“Sinds 2016 is er een innovatieve slag gemaakt. We hebben de ambitie om op alle gebieden het beste jongetje van de klas te zijn. Onze verkoopcijfers en onze snelheid van verkopen zijn hoog. We hanteren een vaste werkwijze bestaande uit vijf stappen die we redelijk perfectionistisch hebben doorgevoerd. Een van de onderdelen is de kwaliteit van onze woningpresentaties. Dit is een essentieel onderdeel voor de succesvolle verkoop van een woning. Daarnaast gebruiken we vanzelfsprekend volop de sociale mediakanalen.”

Gratis een weekend lang rijden in een Porsche 
Wie via Kolpa v/d Hoek zijn woning koopt of verkoopt, in welke prijsklasse dan ook, krijgt er een leuk cadeautje bij. De sleutels van de bedrijfs-Porsche Boxster 718 worden een weekend lang beschikbaar gesteld. Helaas moet Sebastiaan daar wel bij vertellen dat de Porsche al vrijwel de hele zomer gereserveerd is.

60 jaar: dat betekent een groot archief 
Dat Van der Hoek al 60 jaar actief is in Voorne-Putten, heeft een hele leuke bijkomstigheid tot gevolg. Er zijn in Voorne-Putten maar weinig woningen waar één van de makelaars nog nooit binnen is geweest. En er is dus van vrijwel elke woning een uitgebreide documentatie beschikbaar, met bouwtekeningen, foto’s en taxatierapporten.

Expertise in het hogere segment 
Kolpa v/d Hoek is aangesloten bij Qualis. Dat is een landelijk netwerk waar 55 NVM-Makelaars bij zijn aangesloten. Qualis richt zich op de verkoop van huizen in het hogere segment. De aangesloten makelaars hebben stuk voor stuk een sterke positie en een uitstekende reputatie. Door de samenwerking is er altijd een up-to-date bestand beschikbaar van alle woningen boven een bepaalde waarde in Nederland - en ook over de grenzen -. Met het stijlvolle lifestyle magazine dat vier keer per jaar wordt uitgegeven, de inzet van media en een gericht verzendbestand, komen deze woningen gegarandeerd onder de aandacht van de doelgroep. Deze doelgroep is vaak niet gebonden aan een bepaalde regio en is vrij om om zich heen te kijken, soms zelfs wereldwijd.

Nog steeds overspannen woningmarkt 
Ondanks de coronatijden, is er nog steeds sprake van een overspannen vraag naar woningen en stijgt de prijs nog steeds, meldt Sebastiaan. Er is nog steeds een groot woningtekort en de tekorten worden misschien zelfs nog groter omdat de bouw mogelijk gaat stagneren. Bovendien is de rente nog steeds laag. Het is dus nog steeds een veilige actie om ook nu een woning te kopen.

Steeds meer woningen op Voorne-Putten naar Rotterdammers 
De komst over een paar jaar van de Blankenburgtunnel heeft al met zich meegebracht dat steeds meer Rotterdammers graag in Voorne willen komen wonen. Dankzij de contacten die er zijn door de samenvoeging met Kolpa in Rotterdam, verloopt dat veel sneller en soepeler.

FD Gazellen award 
In 2018 en 2019 won - toen nog – makelaarskantoor v.d. Hoek de FD Gazellen award die door het Financieele Dagblad jaarlijks wordt uitgereikt aan de snelst groeiende en financieel gezonde bedrijven in Nederland. Dat is heel bijzonder voor een makelaarskantoor, zegt Sebastiaan. “Wij zijn een van de vijf makelaars die hem hebben gekregen, de meeste winnaars zitten namelijk in de detachering of tech.” Ook voor 2020 heeft Kolpa v/d Hoek zich ingeschreven voor de award. Vanwege de coronacrisis zal het Financieele Dagblad daarbij meer dan ooit rekening houden met de voortgang van een bedrijf in het lopende jaar. “Een ding is zeker”, zegt Sebastiaan: “Groeien lukt je nooit alleen, dat doe je met elkaar, met het hechte team dat wij hebben.”

Kolpa van der Hoek Makelaars
Voorweg 2
3233 SK Oostvoorne
0181 – 484 000
oostvoorne@kolpavanderhoek.nl

Voorstraat 46
3231 BJ Brielle
0181 – 484 000
brielle@kolpavanderhoek.nl
www.kolpavanderhoek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant