Afbeelding

Vrijheidsbos prima picknick en speelplek

Algemeen 1.052 keer gelezen

Het Vrijheidsbos langs het Brielse Meer is een prima plek om te picknicken. Er staan tafels en banken en zelfs als het regent kun je er terecht. Daarnaast is het een unieke plek voor kinderen. Er staan speeltoestellen en in het bos kun je op avontuur. Met een beetje geluk kun je herten en hazen tegenkomen. De bloemenperken staan er prachtig bij en uiteraard mag je je eigen veldboeket plukken. Het Vrijheidsbos is goed bereikbaar per fiets, wandelend of per auto.

De website www.vrijheidsbos.nl is meer dan honderdduizend keer bezocht en geeft de laatste ontwikkelingen weer. Een tweede site www.vrijheidsbosbrielle.nl laat de verhalen achter de bomen zien. Bomenbezitters vertellen waarom ze een boom hebben aangeschaft.

Vrijwilligers

Zowel het bestuur als een vaste groep vrijwilligers onderhouden het bos. Zo zijn alle bordjes weer te lezen doordat een vaste ploeg met motor- en bosmaaiers rondom de bomen alles weer kort gemaaid heeft. Het grote maaiwerk wordt door Staatsbosbeheer gedaan.

Doe Dagen                       

Twee keer per jaar organiseren ze een Doe Dag. In het voorjaar wordt er gezaaid en het bos klaargemaakt voor een mooie lange zomer. In het najaar vindt de DoeDag plaats op de eerste zaterdag van november. De rommel wordt geruimd, schilderwerk gedaan en het bos winterklaar gemaakt.

Donaties

Het Vrijheidsbos wordt onderhouden door vrijwilligers en krijgt geen subsidie hiervoor. Toch hebben ze ook kosten voor maaiers, gereedschap en aanschaf van zaden en vervanging bomen. Wanneer u een bijdrage zou willen leveren voor het in stand houden van dit unieke stuk bos langs het Brielsche Meer, zijn zij u zéér erkentelijk. U kunt uw bijdrage storten op rekening:  Rabobank NL 74 RABO 0365 4852 17 t.n.v. Vrijheidsbos Brielle 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant