Duidelijk een feestje, maar waar was het...?
Duidelijk een feestje, maar waar was het...? Martin van Gurp

Foto uit de oude doos

Algemeen 410 keer gelezen

De foto van vorige week liet een braakliggend stuk terrein zien, waar zojuist de sloophamer was langs geweest.

Cees van den Blink klom in de pen toen hij die foto in de krant zag staan en schreef: “Wij waren aangenaam verrast met de foto van deze week van het oude schoolgebouw, genomen in 2015. Het is namelijk zo dat waar de graafmachine staat, nu onze bungalow is gebouwd. In 1955 ben ik net achter de wallen geboren in de Sleepseweg, wat toentertijd bij Oostvoorne hoorde. Mijn vrouw en ik hebben verschillende huizen bewoond in Oostvoorne, Rockanje, Hellevoetsluis en uiteindelijk zijn we weer bij het begin uitgekomen.”

De foto van vorige week werd overigens genomen in 2012 en laat zien waar de praktijklokalen stonden van de voormalige vmbo school 'Brogilo.' Het gaat om de achterkant van het gebouw. Daar werden de praktijklessen bakken, elektrotechniek, metaalbewerking machinisten en timmerwerk gegeven. Deze praktijklokalen stonden tegen het schoolgebouw aan. Dat gebouw ziet u op de achtergrond en werd niet gesloopt.

Zoals u als lezer gewend bent, hebben we deze week weer iets heel anders. Op de foto is te zien dat het feest is. Er hangen slingers en er zijn nogal wat gasten. Wie weet sta je er wel tussen. De vrouw achter de microfoon is voor veel lezers vast een bekende. Misschien heb je bij haar wel sportlessen gevolgd. Zo niet; dan ken je haar misschien wel van de krant. Als sporter was ze een wereldtopper en later ook als Nederlands bondscoach.

De DJ achter de draaitafel is tegenwoordig een bekende Nederlander. Niet zo zeer als DJ., maar wel als SBS tv presentator. De vragen van deze week zijn: bij welke gelegenheid werd deze foto genomen? Wie is de vrouw achter de microfoon en wie is de man achter de draaitafel? Wie weet, was je zelf bij de feestelijke bijeenkomst en prikte je er een vorkje mee, dronk je een drankje en schudde je handen. Dan heb je het makkelijk deze week! Laat ons weten wat jullie over de foto te vertellen hebben. Zoals elke week zijn we benieuwd naar jullie reacties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant