Afbeelding

Nu is het moment om goud te verkopen

Algemeen 558 keer gelezen

Wie gouden sieraden, munten of zelfs een goudbaar bezit, kan nu zijn slag slaan. De goudprijs is deze week gestegen tot een recordhoogte van 1.940 dollar per troy ounce. Nog nooit was goud zoveel waard! Het oude horloge van oma, een gebroken ketting of een geërfde gouden munt leveren nu een topprijs op. Bij het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor kan iedereen het gratis laten taxeren. En ook direct verzilveren voor contant geld. 

Spanningen rond Iran, het handelsconflict tussen China en de VS en een historisch lage rente zorgden afgelopen maanden al voor een flinke stijging van de goudprijs. De gevolgen van de coronacrisis op de wereldwijde economie én de steunmaatregelen van landen en centrale banken die hieruit volgden, deden er nog eens een schepje bovenop. Beleggers vrezen verliezen op de beurs en waardedaling van valuta en kiezen massaal voor de veilige haven van goud. De grote vraag brengt de waarde van het edelmetaal op de hoogste stand ooit. Het Goudwisselkantoor merkt door de record goudprijs al een flinke toename van particuliere goudverkoop. 

Gunstig moment

Voor particulieren die gouden bezittingen hebben, is het nu een gunstig moment om te verkopen. “De recordprijs zal veel verkopers op de been brengen”, verwacht Johan de Ruiter, algemeen directeur bij Goudwisselkantoor. “Oude sieraden, horloges, munten en baartjes leveren nu een zeer goede prijs op. Het vorige prijsrecord stond op 2011. In die periode was het flink druk, klanten stonden zelfs voor openingstijd in de rij voor onze kantoren om hun ongebruikte goud te verkopen. Door de hoge goudprijs verwachten wij nu opnieuw een flinke toestroom van klanten. De afgelopen maanden hebben we onze goudwisselkantoren coronaproof ingericht zodat iedereen veilig zijn goud kan verkopen. Naast goud nemen wij ook zilver en munten in. Ook de zilverprijs is de afgelopen periode flink gestegen en staat nu op ruim 24 dollar per troy ounce, de hoogste prijs sinds 2013." 

Kantoor om de hoek

Het Goudwisselkantoor heeft meer dan 90 locaties in Nederland en België, zodat er altijd een kantoor in de buurt is. Bezoekers kunnen er de hele week terecht, zonder dat een afspraak nodig is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant