Afbeelding

Giften van de Wereldwinkel

Algemeen 368 keer gelezen

Brielle - Onlangs heeft Wereldwinkel Brielle een gift kunnen doneren aan twee van haar importeurs; ‘Sjaal met verhaal’ ondersteunt projecten in Nepal en ‘Gone Arty’ doet dit in Swaziland.

Door de corona zijn de grenzen nog steeds gesloten voor internationale handel. Voedselhulp is daarom op dit moment hard nodig. Via beide importeurs komt het geld direct ten goede aan de mensen die voedselhulp nodig hebben.

‘Sjaal met Verhaal’ zorgt bijvoorbeeld dat het geld terecht komt bij stichting Binknow van Maggie Doyne, bekend van het programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’. Maggie’s organisatie heeft zich in Nepal ontfermd over Nepalese migranten die werden teruggestuurd uit India.

Gone Arty, die o.a. prachtige kaarsen uit Swaziland verkoopt, zorgt dat er via een contactpersoon van de kaarsenfabriek levensmiddelen bij lokale boeren kunnen worden ingekocht. Dan snijdt het mes aan twee kanten, omdat zowel de werknemers van de fabriek als de plaatselijke boeren hiervan profiteren.

Inzameling oude brillen

Wereldwinkel Brielle is gestart met het inzamelen van oude brillen op sterkte. Deze worden verstuurd naar een oogkliniek in Cambodja (http://www.caritascambodia.org/teh/index.php). De missie van deze oogkliniek is het voorkomen en behandelen van onnodige blindheid. Ze zijn erg geholpen met uw oude brillen op sterkte. Helpt u ons mee?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant