Wie, wat en waar....?
Wie, wat en waar....? Martin van Gurp

Foto uit de oude doos

Algemeen 622 keer gelezen

De foto van de afgelopen week lieten slingers zien, het nodige volk op de achtergrond, een man achter een draaitafel en een vrouw met een microfoon in haar hand. Zij sprak de aanwezigen toe.

Francien wist te vertellen dat het volgens haar om het sportcentrum van van Unen ging. Maar bij welke gelegenheid die foto was genomen en wie de man achter de draaitafel was, wist ze niet. Ook niet nadat ze er de hele dag in haar geheugen naar had gegraven.

Voor Elma Versluis was dat anders. Zij had minder moeite met de foto. Elma klom in de pen en schreef: de foto is gemaakt bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het sportcentrum van van Unen. Marjolein heeft de microfoon in haar hand en Dennis van der Geest is de dj. Elma heeft helemaal gelijk. Het gaat inderdaad om het sportcentrum van van Unen, ooit begonnen in de Clarissenstraat en via de Commandeurstraat neergestreken aan de Krammer. De foto werd daar genomen. Op 6 november 2010 was de druk bezochte receptie. Vijf en twintig jaar een sportcentrum runnen is ook niet niks. Bij die gelegenheid trad Dennis van der Geest één van de eerste keren op als dj. Hij moest de sprong naar de tv nog gaan maken. Nu is Dennis presentator. Hij is met regelmaat te bewonderen bij SBS6.

De foto van deze week heeft weer met sport te maken. Niet zo moeilijk om dat vast te stellen. Enthousiaste jongelui krijgen een bloemetje en hebben dus wat te vieren. De blijdschap spat van de gezichten af. De vraag is wat er te vieren was en als je dat weet, weet je vast ook wie het zijn. Misschien weet je ook nog wanneer de foto genomen werd. Ben je erbij geweest? Dan weet je vast nog wel de eindstand van die sportwedstrijd. Tip: verkijk je niet op de achtergrond. De foto werd niet genomen op één van de Brielse sportvelden. Want de wedstrijd moest van de KNVB op neutraal terrein gespeeld worden, omdat het om een eenmalige beslissingswedstijd ging.

Zoals altijd zijn we benieuwd naar jullie reacties en naar de mooie verhalen die over deze, gedenkwaardige wedstrijd ongetwijfeld te vertellen zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant