Afbeelding
Jos Uijtdehaage

Orgelconcerten in de Sint Catharijnekerk

Algemeen 313 keer gelezen

Brielle - Op maandag 17 augustus, aanvang 20.15 uur, zal in de Sint Catharijnekerk te Brielle het wekelijkse zomerorgelconcert worden gegeven door Geerten van de Wetering. Er zal een afwisselend programma ten gehore worden gebracht met muziek van Vierne, Verschraegen, Beethoven, Bach en Mozart.

De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro, inclusief koffie of thee na afloop van het concert. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voorafgaand aan het concert zal het wekelijkse concert op de beiaard van de Brielse toren worden gegeven door Gijsbert Kok, met muziek van Bach, Beethoven, Post, Boutmy en Vera Lynn. De aanvang is 19.00 uur; er is een luisterplaats ingericht op het knusse plein voor het Merulahuis, met een prachtig uitzicht op de toren. Koffie en thee zijn gratis; op een videoscherm is het spel van de beiaardier te volgen. Bij de uitgang wordt een gift gevraagd.

Op zaterdag 15 augustus a.s., aanvang 16.00 uur, zal het twee wekelijkse inlooporgelconcert in de Catharijnekerk worden verzorgd door Rik Melissant, met muziek van Bach, Franck, Mendelssohn, Brahms, Vierne en Guilmant. Toegang gratis, met een collecte bij de uitgang. Een begeleidend programmaboekje voor de concerten wordt uitgereikt aan de bezoekers. De organisatie is in handen van de Culturele Commissie Sint Catharijne, Brielle. Meer info: www.catharijnekerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant