Afbeelding

10 jaar Zwartewaalse Boules

Algemeen 1.005 keer gelezen

Zwartewaal - Velen van u zullen al eens kennis hebben gemaakt met het jeu de boules-spel. Meestal tijdens een vakantie op de camping. Voor wie dit als plezierig heeft ervaren en dit plezier nogmaals wil beleven, is er ook in eigen land en in de naaste omgeving een mogelijkheid om zich in de buitenlucht te vermaken.

In het gezellige Zwartewaal op slechts 4 km van Brielle centrum verwijderd, bestaat een groep vrienden die met regelmaat samen een balletje gooit. Ze noemen zich De Zwartewaalse Boules. Dit jaar in april is het 10 jaar geleden dat de vereniging van start is gegaan. Uit het initiatief van een aantal inwoners van Zwartewaal werd actie ondernomen om een club op te richten en een eigen baan te verwezenlijken. Met de hulp van sponsoren en met medewerking van de stichting de Gaffelaar is een speelveldje aangelegd opzij van het Dorpshuis aan de Christinalaan. Het terrein ligt daar mooi beschut tegen harde wind en is omgeven door groen.

Inmiddels bestaat deze vereniging dus al 10 jaar. Nog steeds spelen er leden van het eerste uur, maar inmiddels hebben zij plaats voor wat nieuwe deelnemers.

De naamgeving doet misschien anders vermoeden maar de vereniging is toegankelijk voor iedereen uit de omgeving. Er komen ook deelnemers vanuit Brielle, Oostvoorne, uit Hellevoetsluis en uit Rockanje tot aan Zuidland toe.

De sfeer is er gemoedelijk en wie aarzelt om er in te stappen of zijn kennis van de spelregels niet vertrouwt, laat u daardoor niet tegenhouden. Zij pretenderen niet aan topsport te doen. Wie belangstelling heeft, kan ook eerst vrijblijvend eens mee komen gooien of alleen een kijkje nemen .

Er wordt gespeeld op woensdagen en op donderdagen van af half twee tot zolang er animo is bij de spelers. Uiteraard mits het weer het toelaat. Bij regen wordt er niet gespeeld. Door een aantal leden wordt echter ook in de wintermaanden doorgespeeld dankzij de beschutte ligging .

Het is geen verplichting om iedere week te komen spelen. De verdeling in partijen gebeurt door middel van loting en op die manier heeft men steeds wisselende partners. Afwezigheid door vakanties is daardoor ook geen struikelblok.

Ook het clubgeld zal u geen bezwaar opleveren. Voor € 36 per heel jaar kan men heerlijk in de buitenlucht beweging pakken en plezier beleven.

De Zwartewaalse Boulers hopen u te zien op de baan. U vindt hen in Zwartewaal, op de Christinalaan, rechts naast het dorpshuis de Gaffelaar. Inlichtingen; www. Zwartewaalseboules. of telefonisch 0625426410.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant