Afbeelding
MEGIN ZONDERVAN

Open Monumentendag Brielle!

Algemeen 312 keer gelezen

Brielle - Op Open Monumentendag in Brielle geniet je van jongleurs, circusartiesten en acrobaten en bezoek je de monumenten van Den Briel. Net als vorig jaar kan de bezoeker kiezen op welke tijd hij of zij welke act bezoekt. Wel moet rekening gehouden worden met een coronaprocedure: d.w.z., mensen worden naar hun contactgegevens gevraagd en er is een maximaal aantal bezoekers mogelijk per locatie en tijd. Kom daarom 15 minuten voor aanvang.

In de Sint-Catharijnekerk bezoek je om 14.30, 18.00 of 19.30 uur de act ‘Sounds like Juggling’: ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speakers, een enorme knikkerbaan vol sensoren. Zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien!

De funky show ‘Tall Tales’ in het Arsenaal start om 15.00 en 16.30 uur. Vol energie en op een soundtrack van artiesten als Pink Floyd, Tom Waits en Jimi Hendrix, zie je hoe partneracrobatiek, dans en jongleren worden gemixt tot een verrassende en wervelende choreografie.

Om 14.00, 15.30 of 17.00 uur kun je op het schoolplein van het Geuzenschip (Venkelstraat) genieten van (Un)chained. Met een sausje van brute vrouwen kracht en een mix van jongleren, acrobatiek, diabolo van topniveau en slepen Roel en Eva traditioneel circus de 21e eeuw in.

Op Open Monumentendag 2020 kun je ook naar de fototentoonstelling ’75 Jaar Vrijheid’ in de Sjoel (reserveren verplicht) en is het Historisch Museum aan de Markt vanaf 10.00 uur open voor bezoekers (reserveren aangeraden). Daarnaast is voor het eerst het onlangs gerestaureerde kruitmagazijn in de courtine op de wallen open voor het grote publiek én kunnen zij Bastion V en VIII bezoeken.

Open Monumentendag Brielle wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Brielle, BREStheater en Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Kijk voor meer informatie: www.monumentendagbrielle.nl

Foto: Megin Zondervan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant