Afbeelding
Wil van Balen

Pompoenfair 'nieuwe stijl'

Algemeen 689 keer gelezen

Brielle - Aan de kade bij de Brielse haven was het afgelopen zaterdag meer dan zo maar gezellig druk. Dagjesmensen, vakantiegangers en Briellenaren waren afgekomen op de jaarlijkse pompoenfair.

Nog niet zo lang geleden was het de firma Roest die op hun tuindersterrein in Vierpolders er een meerdaags feest van maakte. Die tijd is definitief voorbij. Afgelopen zaterdag was er, zoals een voorbijganger dat noemde, een pompoenfair 'nieuwe stijl'. In het hartje van Den Briel draaiden alles om gezelligheid en de pompoenen.

Spanjaarden
Uiteraard werden de regels rond het coronavirus zoals het afstand houden, prima nageleefd. Ook deze keer waren de Spanjaarden uit 1572 er om, op hun ludieke wijze, controles op de coronaregels uit te voeren. Er liepen en stonden drie muzikale heren die zo afkomstig leken uit de Middeleeuwen. Mede door hen was de sfeer prima. Ook MevrouwMeneer was van de partij. Vorige week legden zij in deze krant nog uit dat ze trots zijn op Den Briel en graag juist daarom hun muzikale kunsten vertonen. Nou; dat deden ze met verve.

Tot kunst verheven
Als het op de pompoenen aankwam, waren het Pieter en Laura Groeneweg van de Achterweg uit Vierpolders die de meeste pompoenenduiten in het zakje deden. Het leek wel of zij het kweken van pompoenen tot kunst verheven hebben en dat wilden laten zien aan het langs lopend publiek. Daar slaagden de twee glansrijk in. Niet alleen hadden ze hun kram mooi opgebouwd, maar vooral ook door het 'kunstwerk' van pompoenen dat zij hadden gebouwd bij het begin van de haven.

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant