Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Hugo Lens Optiek: kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en klantvriendelijkheid op één adres

Algemeen 476 keer gelezen

Wie de website van Hugo Lens Optiek bezoekt en de knop ‘contact’ aanklikt, kan niet anders dan onder de indruk zijn. Op het balkon van het fraaie pand aan de Oostvoornse Stationsweg, waarin de oog- en zichtspecialist is gevestigd, lacht een team van maar liefst twaalf medewerkers je toe. Het is iets waar eigenaars Hugo en Paulien Lens maar zelden over spreken, maar daarom niet minder uniek. 

‘Ik ben trots op ons team,’ zegt Hugo. ‘Onze medewerkers zijn niet allemaal full time in dienst, maar dagelijks zijn er toch altijd wel minimaal vijf van onze mensen in de zaak om onze clientèle optimaal van dienst te kunnen zijn. We zijn gevestigd in een dorp met 7000  inwoners. Maar we hebben een zaak die je normaal alleen vindt in plaatsen van 20.000 inwoners of meer. Dan weet je, dat we een veel grotere klantengroep bedienen dan alleen de mensen van het dorp.’ 

Begrip 
Mede door de betrokkenheid van Hugo Lens bij de gemeenschap waarin hij woont en werkt – Hugo Lens Optiek steunt onder meer de plaatselijke tennis- en voetbalvereniging – is de zaak, waarvan hij en Paulien inmiddels alweer 31 (!) jaar eigenaar zijn, uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving.

‘Hugo Lens Optiek is een goede zaak, maar wel duur. Dat is óók hoe we in de omgeving bekend staan.’ Hugo zegt het met iets van berusting in zijn stem. Hij heeft de strijd tegen het vooroordeel van ‘dure zaak’ nog niet opgegeven, maar de ervaring heeft hem inmiddels wel geleerd, dat het buitengewoon moeilijk is om mensen af te brengen van het idee dat zijn zaak duur is. 

Mooi 
‘En Hugo Lens Optiek staat niet alleen voor een goed en betrouwbaar advies en zorg op het gebied van gezichtsvermogen,’ wijst Hugo op een ander aspect van zijn zaak. ‘We verkopen ook gewoon hele mooie brillen en zonnebrillen. En echt niet uitsluitend van hele dure en exclusieve merken. En wat is duur? Als ik op de golfbaan soms hoor wat mensen hebben betaald voor hun bril, dan denk ik ‘bij ons zou je goedkoper uit zijn geweest.’ We zijn een van de slechts 70 dealers in Nederland die het merk Ray-Ban op sterkte mag verkopen. En voor 269 euro koop je bij ons een originele Ray-Ban op sterkte (zonne)bril met het Ray-Ban logo in het glas geslepen. Dat is echt een heel scherpe en concurrerende prijs voor zo’n kwaliteitsproduct.

Contactlenzen 
Hugo Lens Optiek volgt de ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen ook op de voet. ‘Er zijn inmiddels volop mogelijkheden met betrekking tot multifocale lenzen,’ aldus Hugo. ‘Veel mensen die lenzen gewend zijn, ervaren een leesbril, als ze die nodig hebben als minder handig. De multifocale lenzen van nu, kunnen in zo’n situatie een heel doelmatige oplossing zijn…’.

 Ook comfort klachten tijdens het dragen van contactlenzen behoort tot het verleden met de nieuwste generatie water-gradient daglenzen. 

Sportbrillen 
Voor vele sporten zoals fietsen golfen en zeilen zijn er speciale brillen. Oakley modellen, die ook op sterkte gemaakt kunnen worden. Kortom genoeg reden om uw vooroordeel opzij te zetten en eens bij Hugo Lens Optiek over de over de drempel te stappen.

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 09.00–17.30 uur, vrijdag van 09.00-19.30 uur en zaterdag van 09.00-16.00 uur. Zondag en maandag gesloten. 

Hugo Lens Optiek
Stationsweg 34
3233 CT Oostvoorne
tel. 0181-482493
info@hugolensoptiek.nl
www.hugolensoptiek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant