Afbeelding

Leen Verkaik is de nieuwe Brielse biljartkampioen

Algemeen 604 keer gelezen

Brielle - Maandag 14 september is Leen Verkaik algemeen kampioen geworden van de Brielse senioren biljartvereniging Krijt Op Tijd (KOT). De mooie biljartzaal in het complex van de Oever was het strijdtoneel voor een dubbele tweekamp waarbij hij het kampioenschap met veel moeite binnen sleepte.

In maart moesten de 4 verschillende competities abrupt door de Coronacrisis worden afgebroken. Maandenlang was de biljartruimte voor iedereen gesloten. In juli kon er weer voorzichtig door de senioren gebiljart worden. Onder strenge regels m.b.t. alles steeds ontsmetten en 1.5 meter afstand houden, alsmede een maximaal aantal aanwezige spelers kon er weer gespeeld worden. Om de onderlinge afstand te kunnen waarborgen is steeds de middelste biljarttafel gesloten geweest en door stoelen met afzetlint te verbinden was ook de nodige afstand geen probleem. 

Voordat in september de nieuwe competities gaan beginnen moest er toch een kampioen komen over het afgelopen seizoen. En Leen is dat geworden. In een dubbele tweekamp tegen Henk Struijk, Ruud Stoel en Theo Flikweert werd hij de overwinnaar. Hij moest dat succes helaas in zeer kleine kring vieren omdat er geen toeschouwers en belangstellenden aanwezig konden zijn. De maatregelen om het coronavirus proberen in te dammen vereisen helaas de nodige beperkingen. Maar Leen was er niet minder blij om en nam de kampioensbeker graag in ontvangst van de ereleden Gida v.d. Vliet en Bram Zonnevijlle. Hij hoopt volgend jaar de beker in betere omstandigheden te kunnen verdedigen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant