Ook tegenwoordig een nog veel gebrukte weg
Ook tegenwoordig een nog veel gebrukte weg archief Jan Bazen

Foto uit de oude doos

Algemeen 663 keer gelezen

Afgelopen week ging het om een raadplaat die uit de oude doos van Briellenaar Jan Bazen kwam. Hij heeft juweeltjes van plaatjes over Brielle! Wij schrijven dat, omdat wij als redactie vaker gebruik mogen gaan maken van die pareltjes van foto's.

Om welke bijzondere afbeelding, de eerste uit het repertoire van Jan Bazen, ging het vorige week? Iedereen kon zien dat het de bussen waren, zoals die Den Briel aandeden op weg naar Rockanje of de andere kant op; richting Rotterdam. De exacte plek waar de foto genomen werd, was de Pieter van der Wallendam. Het verkeer werd in goeie banen geleid door een verkeersagent. Dat was wel nodig ook, want naast de Volkswagen Kever, zijn er op de foto maar liefst zes bussen te zien. Dat is nogal wat, als je bedenkt, dat tegenwoordig de bussen elk kwartier of twintig minuten Brielle aandoen. Wie er oog voor had, zag op de achtergrond de contouren van de wijk Brielse wijk Rugge. Misschien niet goed zichtbaar en herkenbaar, maar toch. En dan tot slot over de foto van vorige week: het was februari 1966 meer dan 54 jaren geleden.

Ook deze week een foto uit de zestiger jaren. In eerste oogopslag zal het niet meevallen direct te herkennen waar deze foto genomen werd. Hoewel de weg op de foto, niet de drukste doorgaande weg van Brielle is, durven we rustig te stellen dat de meeste Briellenaren daar zo af en toe nog wel komen; ook tegenwoordig nog. De kans is groot dat voor inwoners van Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn hetzelfde geldt.

Wat het waarschijnlijk een stukje eenvoudiger maakt om te ontdekken waar de fotograaf in 1966 stond, zijn de gebouwen op de foto. Weliswaar is het gebouw links al een aantal jaren geleden afgebroken. Voor de meeste andere bebouwing op de foto geldt dat niet. Die gebouwen staan nog steeds op precies dezelfde plaats.

We wijn benieuwd of je het juiste antwoord weet. Schrijf ons en vertel ons de verhalen die naar aanleiding van deze raadplaat naar boven komen.. Jong en oud zou de oplossing moeten weten nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant