Dave de Jong sloot de eerste ronde van het bekertoernooi af met een 4-0 nederlaag bij Zuidland. Archieffoto: Wil van Balen.
Dave de Jong sloot de eerste ronde van het bekertoernooi af met een 4-0 nederlaag bij Zuidland. Archieffoto: Wil van Balen.

Zwartewaal kan zich nu alleen op competitie richten

Algemeen 363 keer gelezen

Zwartewaal - De 4-0 nederlaag bij Zuidland in het slotduel in poule 40 van het bekertoernooi in district West II was door Zwartewaal en trainer Dave de Jong ingecalculeerd.

'Vanaf komende zaterdag kunnen wij ons nu volledig op de competitie richten,' blikte De Jong na afloop van het duel op het Zuidlandse sportpark Groot-Nibbeland alvast vooruit op een seizoen, waarin hij verwacht dat Zwartewaal zeker niet de rol in de marge zal gaan spelen, waartoe de bewoners van het complex aan de Zwartewaalse Sluisweg in het afgelopen, voortijdig afgebroken seizoen waren veroordeeld.

Melissant
'We starten met een thuiswedstrijd tegen Melissant,' aldus De Jong. 'Dat is meteen een tegenstander tegen wie duidelijk kan worden wat we kunnen. Zuidland is een derdeklasser en ook nog niet zomaar eentje. Van wat ik in onze bekerwedstrijd tegen die ploeg heb gezien, denk ik zomaar dat ze zich in de titelstrijd in de derde klasse D gaan mengen. Dat verwacht ik van Zwartewaal in de vierde klasse nog niet direct. Maar ik denk wel dat we heel wat meer punten gaan pakken dan vorig seizoen. De groep is gretig en kan ook voetballen. We moeten het nu alleen nog zo veel mogelijk laten zien.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant