Afbeelding

Wandeltocht Historisch Brielle

Algemeen 303 keer gelezen

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zo ver. Dan vindt de eerste wandeltocht Historische Brielle plaats met veel dank aan het Delta Donatiefonds. Er is door de organiserende stichting met alles rekening gehouden om er een mooie, maar vooral ook veilige wandeltocht van te maken. 

Daarmee doelt de organisatie op veiligheid wat betreft het verkeer en het coronavirus. Om reden van diezelfde veiligheid wordt er volgens een strak schema per groep gestart. De wandelaars van 30 kilometer starten 's ochtends om acht uur als eerste groep. De start en finishplaats is op het Ravelijn bij de Brielse Aap. Op het wandelmenu staan tochten van  7, 15, 20, 25 of 30 kilometer. 

Hoewel het aantal al ingeschreven deelnemers een flinke groep wandelaars betreft, kunnen nieuwe deelnemers zich nog steeds inschrijven. Maar let op, dat kan alleen online op www.wandel.nl en dan klikken op 'agenda'. De rest zal zichzelf wijzen. 

Zonder overdrijven kan je stellen dat de tocht echt bijzonder wordt. De wandelaars komen allemaal voor een controle in de Catharijnekerk terecht. Daar kan onder het genot van orgelmuziek wat worden gegeten en gedronken. Vanaf de 15 kilometertocht gaan de wandelaars ook naar de Bedevaartskerk, waar het orgel ook zal worden bespeeld. Alles is er aan gedaan om de deelnemers op leuke en educatieve manier te laten kennismaken met Brielle en zijn rijke geschiedenis. Tijdens de wandeling even op adem komen kan dat ook bij de Kogeloven en tennisvereniging E' 68. 

Hebben doorgewinterde Brielse wandelaars plezier bij deze historische wandeltocht? Het antwoord is ja, want de meesten zullen ervan versteld staan, dat er nog plekjes in en rond Brielle zijn, die ze tijdens hun wandeling zullen ontdekken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant