Afbeelding
Koop Lokaal

Acupuncturiste Wilma van Andel: betrokken, deskundig en enthousiast

Algemeen 1.096 keer gelezen

Al meer dan 12 jaar behandelt Wilma van Andel dagelijks haar cliënten met acupunctuur, kruiden, cupping en met daarnaast iets wat ze ook heel belangrijk vindt: een dosis humor.

Enthousiast en hartelijk ontvangt ze ons in haar verrassend ruime, harmonieuze en brandschone praktijkruimte in de Ruggeflat. Na een turbulente loopbaan, vond Wilma - dankzij haar huidige partner - haar bestemming in het werk dat ze nu doet. Dat voelt zo goed dat ze nooit meer wat anders zou willen. 

Wilma studeerde Acupunctuur en Chinese kruiden aan de Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine in Amsterdam, een geaccrediteerde opleiding op Hbo-niveau, waar ze in 2008 cum laude voor slaagde. Daarna is ze zich gaan specialiseren in de Balance Method van dr. Tan en nog dagelijks verbaast ze zich erover hoe fantastisch deze methode is. Ze is trouwens nog steeds niet uitgestudeerd, binnenkort gaat ze in Amsterdam verder met de studie tot herbarist. Deze studie vult de behandeling met acupunctuur niet alleen aan, maar versterkt deze zelfs. 

Acupunctuur kan veel voor je betekenen 
“Een acupuncturist kan meer voor je betekenen dan je misschien zou denken”, zegt Wilma: “Wij kunnen helpen bij onverklaarde pijnen, slapeloosheid, aanhoudende moeheid maag-/ darmklachten, luchtwegklachten, psychische klachten, etc. Het vaakst komt de behandeling van pijnklachten voor in mijn praktijk. Denk daarbij aan rugpijn, een versleten heup of knie of hoofdpijn. In zeker 70 tot 80% van de gevallen bereik ik dat iemand van zijn klachten afkomt. “ Ze noemt vervolgens het voorbeeld van een cliënte die jarenlang nekpijn had, nauwelijks meer iets kon tillen en haar armen niet naar boven kon brengen. Na de behandeling met acupunctuur werd ze pijnvrij , kon weer vrij wel alles en ervaarde dat als een wonder. Nu komt ze regelmatig terug om verzekerd te zij n van weer een maandenlange pijnvrije periode. Andere verhalen uit de praktijk van Wilma kun je vinden op haar website en facebookpagina.

Eerst naar huisarts! 
Wilma vindt het heel belangrijk dat je bij een klacht eerst de huisarts bezoekt. Wanneer je bij voorbeeld buikpijn hebt, dan moet eerst worden uitgezocht wat de oorzaak daarvan is. Als er dan na het onderzoek van de huisarts niets uitkomt en de klachten blijven toch aanhouden, dan is het een hele goede stap om voor een acupunctuurbehandeling te gaan. Wilma: “Acupunctuur werkt dus en is helemaal niet zweverig, maar bewezen veilig en effectief. Het feit alleen al dat het wordt vergoed door de zorgverzekeraar, zegt genoeg. Zorgverzekeraars nemen het pas in hun pakket op als na kritisch onderzoek is gebleken dat er echt resultaat wordt geboekt. Het is daarom jammer dat artsen nog steeds zo weinig naar acupuncturisten doorverwijzen: wij doen echt goed werk.” Zelf is ze een groot voorstander van integrale geneeskunde waarbij de behandelaar en client gelijkwaardig zijn, de cliënt centraal staat en de mens als geheel wordt gezien.

Cosmetische acupunctuur: de nieuwe Botox 
Een heel andere behandeling die Wilma biedt, is de cosmetische acupunctuur. Die is helemaal van deze tijd. Rimpels, acné, pigmentvlekken, zakkende oogleden, wallen, een doffe en droge huid. Naarmate we ouder worden, verandert onze huid ingrijpend. Door intensieve behandeling met onder andere acupunctuur en daarnaast diepte redlight of bluelight, wordt de doorbloeding van de huid sterk verbeterd waardoor de huid op natuurlijke wij ze zelf collageen en elastine gaat aanmaken. Dat zijn stoffen die niet via een crème in de huid kunnen worden opgenomen. De dubbele kin vermindert door de liftende werking, grove poriën sluiten, acné, pigmentvlekken en droge plekken verminderen of verdwijnen. Hangende oogleden worden gelift. Binnen 7 weken zie je er niet alleen jonger uit, maar voel je je ook jonger. En deze methode heeft geen bijwerkingen. Dat is anders dan met de radicale behandelingen met botox filters of peelings. Die bieden een tijdelijke oplossing, maar er zitten gezondheidsrisico’s aan. Een prettig bij effect van de cosmetische behandeling met acupunctuur is dat je stress en vermoeidheid verminderen en dat je beter slaapt, waardoor je vitaliteit en algehele gezondheid een boost krijgen.

Meer informatie gewenst? 
Wil je meer weten over wat acupunctuur voor je kan betekenen op het gebied van pijnbestrijding, op ander medisch gebied, of op cosmetisch gebied? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Er is voor een behandeling geen verwijsbrief nodig. Als Wilma denkt dat er toch eerst een bezoek aan een arts nodig is, dan verwijst ze je door.

Acupunctuur Brielle
Van der Fuyckstraat 11
3232 AL Brielle
06 412 98 908
info@acupunctuur-brielle.nl
www.acupunctuur-brielle.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant