De huizen zijn anno 2020 eigenlijk vrijwel niet veranderd
De huizen zijn anno 2020 eigenlijk vrijwel niet veranderd

Foto uit de oude doos

Algemeen 701 keer gelezen

Zoals gebruikelijk kwamen ook deze keer weer reacties binnen naar aanleiding van de foto van vorige week. Een dame uit Oostvoorne schrijft dat de foto is genomen van de Kogeloven aan het Brielse water. Ze had het niet bij het rechte eind.

De foto van vorige week laat wel een gelegenheid zien waar gegeten en gedronken kon worden. Ook lag het aan de Brielse Maas. Dat is allemaal waar. Maar op de foto is niet de Kogeloven te zien, maar de Brielse Brasem. Joost de Koning schrijft: “ De foto, wat zou het anders kunnen zijn als de Brielse Brasem in zijn glorie tijd. Ik ben daar begonnen in 1967 als leerling kok. De eigenaar toen was Ad Zeegers en Chef kok was Stam, waar ik heel veel van geleerd heb. Het was wel altijd een seizoensrestaurant. In de zomer was het er steendruk en in de winter was het een kwestie van sukkelen. Voor de deur voer toen nog het veer Brielle - Rozenburg. Er werd nogal eens geld gewisseld. Er was nogal eens gebrek aan kleingeld. Ja, alle betalingen gingen toen nog contant.” Tot zover Joost de Koning. Hij heeft helemaal gelijk. Het plaatje is inderdaad van de Brielse Brasem. Nog een klein detail; de fotograaf stond daar aan de oever van de Brielse Maas op 14 juli 1964, nu al weer meer dan 56 jaar geleden.

Uit het rijke archief werd weer een nieuwe foto opgediept. Deze foto dateert uit vrijwel dezelfde tijd als die van vorige week. Omdat het een zwart-wit foto is, kan je afleiden dat het een oude foto is. Maar als je het plaatje goed bekijkt, dan kan je ook tot de conclusie komen, dat deze foto bij wijze van spreken vorige week pas gemaakt is. Want de huizen die erop te zien zijn, zijn anno 2020 vrijwel niet veranderd. En voor de waterpartij ervoor, geldt precies hetzelfde. Met andere woorden; je hoeft niet al in de zestiger jaren in Den Briel gewoond te hebben om deze week te kunnen ontdekken waar de foto genomen is. Ga er eens goed voor zitten, maak desnoods een wandeling door en langs oud-Den Briel en ontdek waar we het precies over hebben. Stuur je reactie naar de krant en laat de andere lezers weten, wat je weet te vertellen. We zijn, net als andere weken, benieuwd naar wat er bij de krant binnen komt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant