Onderweg was er even tijd om te rusten en een bakje koffie of thee te nuttigen
Onderweg was er even tijd om te rusten en een bakje koffie of thee te nuttigen

Eerste wandeltocht Historisch Brielle geslaagd!

Algemeen 265 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de eerste wandeltocht Historische Brielle, met veel dank aan het Delta Donatiefonds. Het werd een mooie wandeltocht met meer dan twee honderd deelnemers. Aan alles was gedacht, zoals de verkeersveiligheid en veiligheid rond het coronavirus.

Er werd om die reden volgens een strak schema gestart met de wandelaars van de 30 kilometertocht die om acht uur ‘s ochtends aan hun wandeling begonnen. Daar was Briels wethouder Bert van Ravenhorst ook bij. “Je bent wethouder van sport of je bent het niet,” lachte hij. Dat het een zweterige dag werd met af en toe een flinke bui regen, kon wat de wethouder betreft de pret niet drukken.

De start en finishplaats was op het Ravelijn bij de Brielse Aap met mogelijkheden om de rusten in de Bedevaartkerk en de Catharijnekerk. Hoe bijzonder was dat!

De historie van Den Briel, haar bijzondere gebouwen, idyllische straatjes, pleintjes, haar kanonnen en affuiten, de wallen en de haven, maakte de wandeltocht meer dan de moeite waard.

Op naar de vierde zaterdag van september 2021. Op die dag zal voor de tweede maal de historische wandeltocht Den Briel plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant