Afbeelding
Koop Lokaal

Kruidenier Vierpolders is “Buurtsuper Vierpolders”

Algemeen 1.257 keer gelezen

De buurtwinkel in Vierpolders gaat echt niet weg, zoals een klant angstig aan eigenaar Johan van Dam vroeg. Johan laat er geen twijfel over bestaan: hij heeft zijn stek gevonden in Vierpolders en wil er graag blijven. Je kunt nog altijd bij de super terecht voor een ‘vers broodje, een croissantje en een krantje en nog veel meer’.

Wat er wel sinds 1 januari veranderd is, is de winkelformule. Johan sloot zich toen aan bij de Boon Food Group, waar hij al een groot deel van zijn artikelen bestelde. Sinds 1 januari is het assortiment geleidelijk met maar liefst 300 producten uitgebreid. Woensdag 23 september werd de transformatie naar ‘Buurtsuper Vierpolders’ een feit door het plakken van de nieuwe naam op de pui van de winkel, samen met accountmanager Randy Bekkers van de Boon Food Group. 

Johan: “Het kostte mij erg veel tijd om als zelfstandig kruidenier helemaal zelf alle inkoop en reclame te verzorgen. Nu wordt dat voor mij uit handen genomen. Boon regelt dat het assortiment altijd up-to-date is en elke week komt er een folder uit met aantrekkelijke aanbiedingen.” 

De gezelligheid en de service blijven 
De gezelligheid en sfeer in de buurtwinkel waar Johan zelf ook zo van geniet en de gesprekjes tussendoor blijven natuurlijk gewoon doorgaan. De klant zal behalve het grotere assortiment verder weinig van de verandering merken. Zo zijn er nog altijd de heerlijke gegrilde kip en de kippenpoten op vrijdag en zaterdag. En bakker Pot uit Barendrecht bezorgt elke dag in alle vroegte krakend vers brood en gebak.

Het leveren van service is voor Johan vanzelfsprekend. Een klant die voor een recept een bos tijm nodig heeft, zal die na melding de andere dag in de winkel vinden. “Want”, zegt Johan: “Eerlijk is eerlijk: ik kan niet alles in voorraad hebben. Het is ondoenlijk om hetzelfde assortiment te voeren als de grote supermarkten in Brielle. Met onze 120 m2 zijn we geen Albert Heijn.” 

Hij begrijpt dan ook heel goed dat de Vierpoldenaren een groot deel van hun boodschappen in Brielle doen. Johan merkt dat zijn super in Vierpolders wel echt een aanvulling is. Bijvoorbeeld voor tweeverdieners die uit hun werk komen en tot de ontdekking komen dat ze nog iets missen. Of als je ’s ochtends zin hebt in een heerlijk vers broodje. Dat wordt dan in de winkel afgebakken en is nog warm als je weer thuis komt. Daarnaast wordt een stapje extra gezet voor de ouderen, bij wie in het dorp wordt bezorgd. 

Aanbiedingen
Afgelopen zaterdag stonden ze voor de deur met een leuke aanbieding van 2 appelflappen of gevulde koeken voor maar 1,50 euro. Deze actie gaan ze zeker tweemaal per maand doen met andere lekkernijen. Ook zijn mini pizza’s, saucijzenbroodjes, hamburgerbroodjes, hotdogbroodjes of frikandelbroodjes regelmatig in de aanbieding. Party Service Johan verzorgt daarnaast de catering voor uw feestjes en partijen. Samen met u overlegt hij wat er nodig is om uw feest tot een succes te maken. Er is van alles mogelijk, zoals salades, kaas-/worstschotels, chips en nootjes, stokbroden, kippenpoten en allerlei soorten alcoholische en niet-alcoholische dranken. Plastic bekers en bestek kunnen worden meegeleverd. Handig is het dat alle niet aangesproken flessen drank terug kunnen worden gegeven.

Dat Johan geen woord teveel heeft gezegd over de gezelligheid in zijn super, merken we als hij even later de winkel weer binnenkomt. Meteen klinkt er: “Hallo schat, ben je er weer” en gelijk ontstaan er levendige gesprekken met de dorpsgenoten.

Openingstijden:
maandag 08:30–17:30
dinsdag 08:30–17:30
woensdag 08:30–17:30
donderdag 08:30–17:30
vrijdag 08:30–17:30
zaterdag 08:30–16:00
zondag gesloten

Buurtsuper Vierpolders
Dijckpotingen 14
3237 AK Vierpolders T
Telefoon: 0181 769 082

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant