Sven Hokke scoorde de winnende goal voor Vierpolders in de derby bij SC Botlek. Archieffoto: Wil van Balen.
Sven Hokke scoorde de winnende goal voor Vierpolders in de derby bij SC Botlek. Archieffoto: Wil van Balen.

Vierpolders trekt aan langste eind in derby met SC Botlek

Algemeen 300 keer gelezen

Spijkenisse – In een derby waarin de spanning het niveau van het voetbal verdoezelde, bleef Vierpolders afgelopen zaterdag aan de goede zijde van de score. De ploeg van trainer Hans de Heer won in Spijkenisse met 1-2 van SC Botlek.

‘Eindelijk zijn de eerste punten binnen,’ aldus trainer Hans de Heer van Vierpolders. ‘Er waren kansen over en weer. Maar in de slotfase toen SC Botlek met vier aanvallers gingen jagen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, kregen wij in de omschakeling zoveel mogelijkheden, dat ik onze overwinning op grond daarvan wel terecht vind.’

Voorsprong
Via Jesper Lakerveld, die met de 0-1 zijn honderdste (!) competitiegoal voor Vierpolders scoorde, kwamen de bezoekers op voorsprong, maar SC Botlek wist de achterstand via Nicky Remy alweer snel weg te poetsen. ‘En toen ging onze doelman in de fout,’ zag SC Botlek-trainer John Stougje. ‘Hij wilde een pal plukken, die hij achteraf beter weg had kunnen stompen…’ Die bal stuitte nu af en kwam in de voeten van Sven Hokke, die zonder aarzelen afdrukte voor de 1-2. Die voorsprong sleepte Vierpolders moeizaam door het laatste fluitsignaal.
Komende zaterdag ontvangt Vierpolders, dat dan inmiddels de inhaalwedstrijd tegen BZC/Zuiderpark van dinsdagavond in de benen heeft, aan de eigen Coosenhoek titelkandidaat Zuidland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant