Zepp Jacobs zette Brielle op voorsprong in de uitwedstrijd bij Heerjansdam. Archieffoto: Wil van Balen.

Brielle herstelt zich van verlies bij Nieuwenhoorn

Algemeen 251 keer gelezen

Heerjansdam - Brielle herstelde zich met een 2-2 gelijkspel bij titelkandidaat Heerjansdam van de nederlaag tegen Nieuwenhoorn.

Marvin Godschalk had in het duel, waarin beide ploegen volop kansen creëerden, maar ook volop mogelijkheden misten, vlak voor tijd de winnende treffer op zijn schoen, maar de rechtervleugelverdediger miste og in oog met de keeper...

Terecht
‘We zouden met de volle winst ook wel iets teveel hebben gekregen,’ zo erkende Brielle-trainer Gijs Zwaan dat het gelijke spel een terechte uitslag was. ‘Maar als je vlak voor tijd nog zo’n kans krijgt, blijft dat toch nog wel even hangen.’

Zwaan constateerde tot zijn tevredenheid dat zijn ploeg veel kansen creëerde. ‘We moeten alleen efficiënter worden,’ aldus Zwaan. ‘Kansen missen stemt altijd hoopvoller dan helemaal geen kansen krijgen, maar als je de mogelijkheden niet benut, kan je ook moeilijk winnen.’

Brielle kwam in Heerjansdam al snel op achterstand, maar uit een door Luc Corver genomen en door Alex van Dommelen verlengde vrije schop kopte de mee opgekomen Marcel van den berg nog voor rust de gelijkmaker binnen: 1-1. Toen Adam el Fazazi kort na rust met een voorzet Zepp Jacobs vond in het zestienmetergebied van de thuisclub was de 1-2 geboren. Brielle hield de voorsprong vervolgens lang vast, maar zag Heerjansdam vlak voor tijd toch nog langszij komen: 2-2.