Dat het om een voetbal elftal gaat, ziet iedereen wel. Wie weet er meer over te vertellen?
Dat het om een voetbal elftal gaat, ziet iedereen wel. Wie weet er meer over te vertellen?

Foto uit de oude doos

Algemeen 688 keer gelezen

Irene Bilstra schrijft een reactie namens haar 90 jarige moeder. Irene is op de plek waar de foto van vorige week genomen werd, geboren en getogen.

Lenny Bilstra - van der Zee herkende de foto onmiddellijk, want ze woont daar al vanaf 1946, eerst met haar ouders en broers en zussen en later met haar eigen gezin. Mevrouw Bilstra weet dus als geen ander waar ze het over heeft.

Het gaat om het Egter van Wissekerkeplein. In 1936 werd de verkeersstroom in Den Briel verlegd, waardoor het rustig werd op de plek waar nu het pleintje is. De vader van mevrouw Bilstra zag onmiddellijk mogelijkheden voor het aanleggen van een rustig pleintje. Hij, aannemer/timmerman, bedacht en bouwde er twaalf huizen en reserveerde gelijk één van de huizen voor zijn eigen gezin. Bijzonder is, dat de woning, toen die eenmaal klaar was, werd gevorderd door de Duitsers. Daarom heeft de familie Bilstra moeten wachten met het betrekken van de woning tot na het einde van de 2e wereldoorlog. De rust, de natuur om je heen, de seizoenen die je hoort, ziet en voelt, komen en gaan, het altijd bewegende water, kortom; wonen aan het Egter van Wissekerkeplein gaat nooit vervelen.

Paul Jansen schrijft dat veel lezers het pleintje vast zullen herkennen, Hij kwam daar vroeger vaak. Hij liep dan met zijn vriendjes met kaplaarzen door de modder te banjeren. De zolen van de kaplaarzen begaven het wel eens door bijvoorbeeld een spijker of een scherpe doorn. "Nou, op dat pleintje woonde iemand die dat kon dichten. Het zijn alleen maar mooie herinneringen." Tot slot schrijft Paul Jansen, dat het pleintje is genoemd naar Burgemeester F.J.D.C. Egter van Wissekerke. Hij was Briels burgemeester van 1919 – 1937.

Deze week geen gebouw op de foto uit de oude doos, maar elf sporters en een trainer. Wie weet de voetballers nog bij naam te noemen? Wie was ook al weer de trainer? Enig idee wanneer de foto genomen werd? Veel vragen. We zijn benieuwd naar de antwoorden en vooral ook naar de verhalen en bijzondere herinneringen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant