Joël Kroon scoorde voor Zwartewaal in de uitwedstrijd bij Stellendam, die met 2-3 verloren ging. Archieffoto: Peter de Jong. PETER DE JONG

Zwartewaal lijdt eerste nederlaag in Stellendam

Algemeen 225 keer gelezen

Stellendam – Met een overwinning en twee gelijke spelen begon Zwartewaal de competitie sterk, maar afgelopen zaterdag liep de ploeg van trainer Dave de Jong op bezoek bij Stellendam tegen de eerste nederlaag aan: 3-2.

‘En nodig was het niet,’ zegt De Jong. ‘We waren in de tweede helft beter, maar we lieten het dit keer vooral voor rust afweten.’

Niet strijdbaar
De Jong zag dat zijn team in de eerste helft qua inzet te weinig bracht om Stellendam op passende wijze tegemoet te treden. ‘We waren in tegenstelling tot de eerste drie duels van dit seizoen, dit keer weinig strijdbaar,’ aldus De Jong. ‘In de tweede helft pakten we het beter op, maar toen stonden we al wel met 2-0 achter. Dan blijf je achter de feiten aanlopen. Joël Kroon scoort de 2-1, maar Stellendam maakte er kort daarop alweer 3-1 van. Dan valt de 3-2 van Rowan van Heist te laat om een nederlaag nog te voorkomen. Jammer, maar ook zulke wedstrijden zitten erbij.’