Marcel van den Berg heerste in zijn eigen zestienmetergebied en scoorde twee keer voor Brielle. Foto: Wil van Balen.
Marcel van den Berg heerste in zijn eigen zestienmetergebied en scoorde twee keer voor Brielle. Foto: Wil van Balen.

‘Vier keer scheepsrecht’ voor Brielle in beste duel totnutoe

Algemeen 319 keer gelezen

Brielle – In de vierde ronde van de competitie in de eerste klasse B zette Brielle de tot dusver beste wedstrijd van dit seizoen neer. Titelkandidaat NeptunusSchiebroek werd op ’t Geuzenpark met een kansloze 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

‘Ik heb de ploeg in de kleedkamer alleen maar herinnerd aan de 0-5 van vorig seizoen,’ grijnsde trainer Gijs Zwaan na afloop. ‘En je zag hoe de jongens erop gebrand waren om die afgang van toen recht te zetten.’

Half uur
Neptunus kwam er afgelopen zaterdag op het door het publieksverbod onheilspellend stille Geuzenpark in het eerste half uur niet aan te pas. Binnen een kwartier verschenen Jordy Braber (2x), Adam el Fazazi en Alex van Dommelen alleen voor keeper Angelo Spanjaart, maar de Rotterdammers bleven gespaard voor tegentreffers. Toen verdediger Freek van ’t Land in de 31ste minuut binnen het Rotterdamse 16-metergebied aan de noodrem trok, na een passeerbeweging van El Fazazi, ging de bal op de stip en schoot Alex van Dommelen Brielle naar 1-0.
Met twee rake kopballen van Marcel van den Berg uit twee vrije schoppen, maakte Brielle vervolgens het karwei af. Tussen de 2-0 en de 3-0 zat overigens bijna een uur, waarin Neptunus het spel dicteerde, maar nooit echt gevaarlijk wist te worden. Zaterdag treedt Brielle aan bij de nog koploper Heinenoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant