Deze laan is genoemd naar een beroemde Briellenaar
Deze laan is genoemd naar een beroemde Briellenaar archief Jan Bazen

Foto uit de oude doos

Algemeen 732 keer gelezen

Wij hebben het geweten dat we vorige week een foto van een voetbalelftal uit vervlogen tijden hebben afgedrukt in de krant.

Jan van Pelt reageerde als eerste en gaf alle namen, inclusief die van de toenmalige trainer, aan ons door. Jan wist het nog precies. Maar er moet wel bij gezegd worden dat hij daarvoor ook nog even in zijn eigen voetbalarchief was gedoken. Hier komen de namen! Bast 't Hart (trainer), Piet Weesie, Dick Luyendijk, Jan van Pelt, Nico Heymans, Jan Haverkamp en Ad van Adrighem. Op de onderste rij van links naar rechts: Joop Kroezen, Leen van Pelt, Johan Schilperoord, Hans Mosterdijk en Bas Both. Het was een mooi stel.

Met een lach en een traan denken de Briellenaren eraan terug. “Je moet weten dat er al weer vijf spelers van dit team overleden zijn.” Dat de foto op 19 augustus 1969 is genomen is niet meer dan een leuk detail. Bij gelegenheid van welke wedstrijd voor de fotograaf werd geposeerd, werd niet duidelijk. Wel dat Wit-Rood-Wit, dat was de voetbalvereniging waar het om ging, toentertijd in de 1e klasse van de Rotterdam Voetbalbond speelde. “We hadden best een aardig team waarvan verschillende spelers het hebben gehaald tot voetbal in de 3e klasse van de KNVB. Er kwamen nog allerlei andere verhalen los. Die verhalen gingen over de opening van het voetbalcomplex in 1960, dat er 's winters werd getraind in het zaaltje in de Geuzenstraat, dat vooral kegelvoetbal tijdens die winteravonden erg populair was en dat er voor 1960 werd gevoetbald in Vierpolders.

Deze week weer heel wat anders. Het klinkt als een cliché, maar het is, zoals meestal bij een cliché, wel helemaal waar. De straat, of eigenlijk de laan op de foto van deze week, bestaat nog steeds. De bebouwing op de achtergrond zal helpen bij het ontdekken waar het deze keer om gaat. Laat je niet afleiden door wat je verder ziet. Want veel op deze foto ziet er tegenwoordig net even anders uit. Doe een poging en geef je oplossing aan ons door! Weet je het exacte jaartal wanneer deze foto genomen werd? Je naam wordt volgende week in deze rubriek vermeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant