Afbeelding
Koop Lokaal

Nieuwe architect in Voorne-Putten: bouw uw droomhuis met de Droomhuisfabriek!

Algemeen 1.554 keer gelezen

Heeft u plannen voor de bouw van een vrijstaande woning? Uniek ontworpen voor u aansluitend bij al uw persoonlijke wensen en stijl? Een huis dat zowel mooi als kwalitatief, duurzaam en toekomstbestendig is? 

Architect Age Fluitman en bouwtechnoloog Tjibbe Rijpma geven samen leiding aan het team van het architectenbureau ‘Droomhuisfabriek’. Zij hebben ruime ervaring in het bebouwen van kavels en het bouwen van vrijstaande woningen met een scherp oog voor ruimtelijke kwaliteit. Uw woonwensen worden vertaald in een ontwerp toegespitst op de specifieke ligging van de kavel en met een verfijnde balans tussen licht, open ruimtes, niveaus en verbindingen tussen de ruimtes. 

Van het duo heeft Tjibbe na jarenlang werken op het kantoor in Rotterdam ervoor gekozen om terug te keren naar de plek waar hij is opgegroeid en een tweede vestiging te openen in zijn nieuwe woonplaats Rockanje. Beiden zijn erg gecharmeerd van de mensen en de omgeving van Westvoorne en kijken er naar uit om hier meer huizen te ontwerpen en te bouwen. 

In dienst van de opdrachtgever 
“Het is belangrijk dat je elkaar snapt.” zeggen Age en Tjibbe: “Je staat in dienst van de opdrachtgever en moet proberen diens wensen te vertalen in een ontwerp.” Ze luisteren daarom aandachtig naar wat die wil. Er kunnen speciale wensen zijn: bijvoorbeeld het kunnen ontbijten op een plek in de ochtendzon, een werkplek die rustig is, maar waar via een doorkijkje toch contact is met het gebeuren in de rest van het huis, ruimte voor een eettafel waar je met 16 mensen omheen kunt zitten, een zitplek in de avondzon, of een plek waar je apart tv kunt kijken. Sommigen willen een huis dat minimalistisch en strak is met veel glas en zicht op de natuur. Anderen willen een gezellige, knusse, geborgen woonruimte, en die twee hoeven elkaar niet eens uit te sluiten.

Op weg naar een stijlvol en duurzaam ontwerp 
Met hun intussen jarenlange ervaring zijn Age en Tjibbe in staat alle wensen te vertalen in een praktisch en betaalbaar, maar ook stijlvol en duurzaam ontwerp. Daarin worden ook de dingen meegenomen waar u zelf misschien niet een-twee-drie op zou komen. Zo wordt er bij het ontwerp rekening gehouden met het kavelpaspoort dat de gemeente heeft uitgegeven voor de kavel; dat elektrische aansluitingen op de juiste plek zitten, dat de lichtinval in alle seizoenen prettig is, enzovoort.

Ontzorgen 
Age en Tjibbe: “De bouw van een huis is een hele klus! Onze opdrachtgevers denken na over hun woonwensen. De rest is aan ons. Wij vragen de omgevingsvergunning aan, maken een kosten en kwaliteitsvergelijking van de aannemers, zorgen voor de constructeur, bewaken het budget en zorgen er in nauw overleg met de opdrachtgever voor dat het huis een feest wordt om in te wonen en om naar te kijken. Uiteraard koppelen wij tijdens het proces regelmatig de voortgang terug.

Visualisatie met de computer 
In de computer wordt het ontwerp in 3D volledig uitgetekend en levensecht gevisualiseerd. De plattegrond komt zo tot leven. U kunt virtueel door het huis lopen en bekijken hoe de ruimtes eruit komen te zien, bijvoorbeeld hoe de trap naar boven gaat, wat het zicht vanuit de keuken op de woonruimte is, of hoe op een bepaald moment het zonlicht het huis binnenvalt. Het computerontwerp krijgt u mee naar huis en dan kunt u er thuis nog eens op uw gemak naar kijken. Zo ervaart u de ruimte voordat de bouw gerealiseerd is.

Bouw 
Als het ontwerp naar wens is, wordt een geschikte aannemer gevonden. Dat kan een aannemer zijn die u zelf heeft gekozen, maar Age en Tjibbe hebben ook contact met verschillende vakbekwame en ervaren aannemers uit Voorne-Putten. Met de aannemer wordt het ontwerp verder geoptimaliseerd en wordt een aannemingsovereenkomst opgesteld.

Door de zorgvuldige voorbereiding kan het bouwproces soepel en gestroomlijnd verlopen en door de korte lijnen verloopt de communicatie plezierig. Architect Tjibbe Rijpma woont in Rockanje en het is voor hem daardoor heel makkelijk om even langs te komen wanneer er vragen zijn. Het bespaart de opdrachtgever niet alleen stress, maar uiteindelijk ook tijd en geld. De heren zullen ook tijdens de bouw vaak op de bouwplaats te vinden zijn om met eigen ogen en liefde voor het vak de vorderingen te aanschouwen en het werk van de aannemer te controleren. 

Villa Bollaard in Brielle 
In Brielle kreeg de Droomhuisfabriek de opdracht om een huis te bouwen in de polder aan de Bollaarsdijk. De opdrachtgevers vroegen om een strak ontwerp waar binnen en buiten door het gebruik van grote glazen puien in elkaar overvloeien en het zicht op de natuur en het mooie silhouet van de Catharijnekerk optimaal beleefd kunnen worden.

Een extra wens was het inpassen van een eettafel waar minstens 16 personen aan konden zitten. De bouw is tot volle tevredenheid van de opdrachtgevers door de aannemer van de Geuzenkerk op een ambachtelijke wij ze uitgevoerd. Het huis is duurzaam en levensloopbestendig. Aan de zuidzijde is over de totale lengte een overkapping aangebracht waardoor de bewoners bij alle weersomstandigheden buiten kunnen zitten. De overkapping weert in de zomer de hoge en hete zonnestralen terwijl in de winter door de lagere zonnestand het zonlicht wel volop het huis kan binnenvallen. 

Het beeldkwaliteitsplan schreef een kap voor. Deze is geïntegreerd in de brede dakrand en vormt één geheel met de laagbouw. De afwerking van de woning is van bamboe planken, een snel groeiend, enorm sterk en duurzaam materiaal, vergelijkbaar in kwaliteit met hardhout. Bamboe heeft een gladde oppervlakte en een lichte kleur. De kozijnen zijn van aluminium. Een bij zonderheid is dat het huis is voorzien van een accu waarin de energie kan worden opgeslagen die is opgewekt door de zonnepanelen op de overkapping. Dat is beslist een innovatieve en hoopgevende ontwikkeling. 

Aannemer Brielse Monumenten BV 

Architect Droomhuisfabriek
www.droomhuisfabriek.nl
06-29401726 / 06-47802829
Installateur Tanitec VOF
www.tanitec.nl 0187-899120

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant