Afbeelding

FilmBieb vertoont Martin Eden in Brielle

Algemeen 189 keer gelezen

Brielle – Woensdag 28 oktober toont Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in samenwerking met de Catharinastichting de film Martin Eden in Bolwerk in het Prinsenkwartier, de nieuwe locatie van de Catharinastichting in Brielle.

Een film over idealen, passie en principes in het Italië van vlak voor de Tweede Wereldoorlog.

Over de film

De zeeman Martin Eden valt als een blok voor Elena, een verfijnde vrouw met de sociale status waar hij naar streeft. Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. Een film over trots, passie en idealen, dat zich afspeelt in Italië vlak voor de Tweede Wereldoorlog. 

Bij de filmvertoning worden de richtlijnen van de RIVM gehanteerd om er voor te zorgen dat ieder een op een veilige manier van de film kan genieten. Aanmelden voor de film kan via www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.

Datum: woensdag 28 oktober 2020
Aanvang film: 14.00 uur
Toegang € 7,50 / Leden € 5,-

Let op: Catharinastichting is verhuisd

FilmBieb wordt georganiseerd op de volgende locatie:

Catharina Stichting
M.H.Trompstraat 135
3231 XN Brielle

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant